• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Komerclikuma spēkā stāšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2000., Nr. 446/447 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13450

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Uzņēmumu reģistra Komercķīlu reģistru

Vēl šajā numurā

08.12.2000., Nr. 446/447

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Komerclikuma spēkā stāšanos

Uzņēmumu reģistrs (UR) uzskata, ka Komerclikuma spēkā stāšanās termiņš ir jānosaka politiķiem, taču tā ieviešanai nepieciešams finansējums, kas ir būtiskākais jautājums jebkurā gadījumā — ja Komerclikuma spēkā stāšanās termiņu atliek vai arī ja neatliek.

Saeima ir noteikusi, ka Komerclikums stāsies spēkā 2001.gada 1.janvārī, un šo termiņu mainot, gan valsts institūcijas, tai skaitā UR, gan uzņēmēji iegūs laiku, lai rūpīgāk sagatavotos. Taču tas notiks tikai tad, ja Komerclikuma ieviešanai tiks iedalīts nepieciešamais finansējums (gan sabiedrības informēšanas kampaņām, gan valsts nodevām, lai uzņēmējiem nebūtu jāmaksā, gan arī UR sistēmas pārbūvei, papildu darba vietu radīšanai utt.). No vienas puses, tas, ka tiks iegūts papildu laiks, ir labi. Bet, no otras puses, Komerclikuma atlikšanas gadījumā varētu tikt mazināta sabiedrības izpratne par tiesisko reformu pārskatāmību un prognozējamību.

UR jau iepriekš vairākkārt ir paudis, ka valstij ir jāsniedz uzņēmējiem precīza informācija par valsts plānotajām reformām uzņēmējdarbības normatīvo aktu jomā un ka reformām jābūt prognozējamām.

Maija Celmiņa, Uzņēmumu reģistra Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!