• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Uzņēmumu reģistra Komercķīlu reģistru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2000., Nr. 446/447 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13449

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā par pašvaldību deputāta statusu

Vēl šajā numurā

08.12.2000., Nr. 446/447

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Uzņēmumu reģistra Komercķīlu reģistru

Uzņēmumu reģistra (UR) Komercķīlu reģistrs ir publisks, un jebkura persona var iepazīties (saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem šī informācija ir maksas) ar komercķīlu reģistra ierakstiem. UR ir ķīlas turētājs un sniedz tikai komercķīlu reģistrā iekļauto informāciju, taču nav tiesīgs komentēt ar ķīlām veiktos darījumus.

Saskaņā ar Komercķīlas likumu ķīlas devējs un ķīlas ņēmējs brīvprātīgi aizpilda komercķīlas reģistrācijas pieteikumu un iesniedz to reģistrēšanai. Puses vienojas par to, kāda informācija tiek iekļauta pieteikumā. Tajā ietilpst arī prasījuma maksimālā summa, kas saskaņā ar Komercķīlas likumu ir galvenā prasījuma un blakus prasījuma nodrošinājuma summa. Katrā no komercķīlas reģistrācijas pieteikumiem puses pašas nosaka sava darījuma prasījuma maksimālo summu. Komercķīlas reģistrā ieraksta visas reģistrācijas pieteikumā iekļautās ziņas.

UR Komercķīlu reģistrācija tiek veikta no 1998. gada 26. februāra. Komercķīlu normatīvie akti tiek papildināti līdz ar problēmjautājumiem, kas atklājas komercķīlu reģistrācijas praksē. Komercķīlas likums Saeimā pieņemts 1998.gada 21.oktobrī. Komercķīla ir ķīlas tiesība, kas Komercķīlas likuma noteiktajā kārtībā reģistrēta Komercķīlu reģistrā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!