• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Austrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2006., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134335

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas valsts apbalvojumu izstādi Viļņas Nacionālajā muzejā

Vēl šajā numurā

08.05.2006., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Austrijā

Sniedzot lekciju Vīnes Diplomātijas akadēmijā

Piektdien, 5.maijā, ārlietu ministrs Artis Pabriks Vīnes Diplomātijas akadēmijā, lasot lekciju “Ekonomisko faktoru ietekme uz starptautisko drošību”, norādīja, ka Eiropas Savienības valstu pieaugošā atkarība no enerģijas piegādātājiem var veicināt politiskās atkarības rašanos.

“Vēsture parāda, ka nereti ekonomiskie faktori ir tikuši un tiek izmantoti, lai iegūtu politisko varu, tādēļ Eiropas Savienības valstīm ir steidzami jādomā par vienotas enerģētikas politikas veidošanu,” teica ārlietu ministrs. Statistikas dati liecina, ka tikai astoņas Eiropas Savienības dalībvalstis importē mazāk nekā 50% no nepieciešamajiem enerģijas resursiem, tādēļ šī problēma būtu jārisina visām Eiropas Savienības valstīm kopā. Viņš informēja, ka Latvija ir gatava piedāvāt savas dabasgāzes krātuves, jo šobrīd tās netiek izmantotas pilnā apjomā.

Artis Pabriks norādīja, ka nesenie notikumi dažās Eiropas Savienības valstīs parāda, ka Eiropai būtu nepieciešama arī vienota migrācijas un minoritāšu integrācijas politika, lai mazinātu spriedzi un vieglāk varētu kontrolēt migrācijas plūsmas.

Pirms lekcijas ārlietu ministrs Artis Pabriks ar Vīnes Diplomātijas akadēmijas direktoru Jirži Grušu (Ji?? Gruša) pārrunāja tālāko sadarbību un Latvijas diplomātu iespējas apgūt papildu zināšanas šajā mācību iestādē.

Pēc lekcijas Vīnes Diplomātijas akadēmijas pasniedzēji un studenti uzdeva jautājumus par Baltijas valstu sadarbību, attiecībām ar Skandināvijas valstīm un Vāciju, kā arī par enerģētikas problēmām Baltijā.

 

Atklājot izstādi Vīnē par minoritātēm Latvijā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks piektdien, 5.maijā, Vīnes universitātē atklāja pēc savas iniciatīvas sagatavoto ceļojošo izstādi “Latvijas mazākumtautību vēsture un mūsdienas”. Atklāšanas pasākumā viņš uzsvēra, ka izstādes mērķis ir sniegt informāciju par Latvijā dzīvojošajām minoritātēm, jo vecajās Eiropas Savienības dalībvalstīs vēl joprojām nav pietiekamas informācijas par jaunajām dalībvalstīm. Artis Pabriks norādīja, ka dažādu tautību pārstāvji Latvijas teritorijā dzīvojoši jau izsenis un tāpēc Latvija līdz šim ir veiksmīgi atrisinājusi ar minoritātēm saistītos jautājumus. Viņš arī uzsvēra, ka minoritāšu jautājums iet līdztekus ar valsts neatkarības problemātiku.

Izstādi sagatavoja Starptautiskās Migrācijas organizācijas biroja vadītājs Latvijā Ilmārs Mežs un Latvijas Kara muzeja direktora vietnieks zinātniskajā darbā Juris Ciganovs. Ieguldījumu projekta tapšanā sniedza arī Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Eiženija Aldermane.

Izstāde jau bijusi Baltkrievijā un Lielbritānijā.

Pasākuma laikā viņš arī aicināja noslēgt līgumu par Vīnes universitātes un kādas Latvijas universitātes pasniedzēju apmaiņu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!