• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Japānas parlamenta pārstāvja vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2006., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134330

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Austrijā

Vēl šajā numurā

08.05.2006., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Japānas parlamenta pārstāvja vizīti Latvijā

13.JPG (12498 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Trešdien, 3.maijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Japānas parlamenta padomnieku palātas locekli, Japānas un Latvijas parlamentārās asociācijas vadītāju Hirofumi Nakasoni, kurš ieradies vizītē mūsu valstī.

I.Ūdre un H.Nakasoni pauda prieku par iespēju tikties un atzina, ka Latvijas vēstniecības Tokijā atvēršana būs liels solis abu valstu attiecību paplašināšanā un to turpmākai aktivizēšanai ir liels potenciāls gan politikas, gan kultūras, izglītības un ekonomikas jomā. Saeimas priekšsēdētāja īpaši norādīja uz parlamentārās sadarbības nozīmi un pauda ieinteresētību uzkrāt Japānas kolēģu likumdošanas pieredzi sociālajā sfērā. Viņa arī atzinīgi novērtēja studentu apmaiņas programmas un pateicās Japānas valdībai par sniegto atbalstu kultūras norisēm Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja uzklausīja H.Nakasones stāstījumu par aktualitātēm Japānā – nācijas novecošanos un līdz ar to nepieciešamajiem risinājumiem nodokļu un pensiju sistēmas pilnveidošanā. Liela vērība Japānā tiek veltīta arī izglītībai un ģimenes vērtību skaidrojumam, jo palielinājusies noziedzība jauniešu vidū.

Puses bija vienisprātis, ka apmaiņas vizītes palīdz labāk iepazīt valsti, tautas tradīcijas un kultūru, un pauda cerību par parlamentārās sadarbības turpmāku padziļināšanos.

4.maijā Japānas parlamenta padomnieku palātas loceklis, Japānas un Latvijas parlamentārās asociācijas vadītājs H.Nakasone piedalījās Saeimas svinīgajā sēdē par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pasludināšanas 16.gadadienai.

Saeimas preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Ministru prezidents Aigars Kalvītis 3.maijā tikās ar Japānas parlamenta deputātu, Japānas un Latvijas parlamentārās sadarbības grupas vadītāju Hirofumi Nakasoni, kurš bija ieradies Latvijā vizītē.

H.Nakasone apliecināja Japānas parlamenta un valdības augsto novērtējumu Latvijas vēstniecības atvēršanai Tokijā, kas veicinās abu valstu attiecības.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzsvēra, ka, pēc valdības domām, īpaši svarīgi ir paplašināt divpusējās ekonomiskās attiecības starp Latviju un Japānu – sākot ar tirdzniecības un beidzot ar tiešajām investīcijām.

Hirofumi Nakasone akcentēja ekonomiskās sadarbības dimensijas nozīmi un atzina, ka Japānas uzņēmēji augstu vērtētu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras aktīvākas darbības uzsākšanu, informējot par Japānu. Šobrīd, kad Japānas ekonomika strauji attīstās, ir svarīgi sniegt plašu informāciju par Latvijas un Japānas ekonomiskās sadarbības iespējām. H.Nakasone atzīmēja, ka Japānas un Latvijas parlamentārās sadarbības grupa veicinās sadarbību visdažādākajās jomās, lai stiprinātu abu valstu attiecības.

Hirofumi Nakasone arī atzina, ka, neraugoties uz atšķirīgajām kultūrām, abu tautu uztverē un mentalitātē ir daudz kopēja.

Japānas un Latvijas parlamentārās sadarbības grupas vadītājs vizītes laikā Rīgā tikās ar Saeimas deputātiem un piedalījās 4.maija svinībās. Hirofumi Nakasone ir ievērojams Japānas politiķis, parlamenta deputāts, bijis arī izglītības, zinātnes, sporta, kultūras un zinātnes un tehnoloģiju ministrs.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!