• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, uzturoties vizītē Rēzeknē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2006., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132913

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre, atbalstot vienošanos par Eiropas sociālo partneru noslēgto nolīgumu ieviešanu Latvijā

Vēl šajā numurā

13.04.2006., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, uzturoties vizītē Rēzeknē

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 12.aprīlī Rēzeknē tikās ar Rēzeknes pašvaldības amatpersonām un Rēzeknes Augstskolas vadību, lai pārrunātu aktualitātes pašvaldībā, kā arī tās sadarbību ar citu valstu institūcijām. Ārlietu ministrs tikās ar Rēzeknes domes priekšsēdētāju Juri Gunti Vjaksi, viņa vietnieci Maiju Mucenieci, Rēzeknes Augstskolas rektoru Leonīdu Svarinski un Rēzeknes Augstskolas Ekonomikas fakultātes dekāni Ilutu Arbidāni.

Tikšanās laikā tika pārrunāta valsts un ārvalstu investīciju un ES fondu līdzekļu piesaiste pilsētas attīstībai, tai skaitā siltumapgādes sistēmas pārveidei. Sarunu laikā tika apspriesta tranzīta un infrastruktūras attīstība saistībā ar tranzīta kravu plūsmas palielināšanu no kaimiņvalstīm. Tikšanās dalībnieki pievērsa uzmanību tūrisma attīstībai – viesnīcu skaita palielināšanai un informācijas centra izveidei.

Tika skarta arī darbaspēka aizplūšana no Rēzeknes uz Rīgu un ārvalstīm. Īpaši ievērojams darbaspēka trūkums vērojams būvniecībā. Rēzeknes Augstskola šo problēmu plānojusi risināt, no nākamā gada mācību iestādē atklājot Būvniecības fakultāti. Tikšanās dalībnieki pārrunāja arī etnisko situāciju Rēzeknē.

Vizītes laikā ārlietu ministrs Artis Pabriks nolasīja lekciju Rēzeknes Augstskolā “Latvijas ārpolitikas aktualitātes”.

A.Pabriks akcentēja Latvijas iespējas ES dalībvalsts statusā realizēt un aizstāvēt savas intereses. Tas tiek panākts, tiekoties gan reizi mēnesī ar ES dalībvalstu partneriem, gan risinot dažādus ES jautājumus. Ministrs arī analizēja Latvijas situāciju pirms un pēc iestāšanās ES un NATO, uzsverot, ka šo starptautisko organizāciju sniegtās iespējas ir nesalīdzināmas ar to situāciju, kādā Latvija bija pirms tam. Ministrs uzsvēra, ka, protams, Latvijas spēja ietekmēt lēmumus starptautiskajā politikā ir atkarīga no tā, cik liela ir valsts griba.

Ministrs iepazīstināja klātesošos studentus ar pēdējo divu gadu sasniegumiem Latvijas ārpolitikā – finanšu perspektīvas pieņemšanu un Ārlietu ministrijas budžeta divkāršu palielināšanu, tāpat arī sadarbības attīstību gan ar ES ietekmīgajām valstīm, gan arī ar Ķīnu, Indiju, Japānu.

Ārlietu ministra lekcija izraisīja lielu studentu interesi. Tās laikā tika uzdots daudz jautājumu par Latvijas ārpolitiku, kā arī jautāts, vai biežā valdību maiņa neietekmēs Latvijas interešu aizstāvību starptautiskajā arēnā.

A.Pabriks Rēzeknē atklāja arī diskusiju par Ārlietu ministrijas izstrādāto stratēģijas “Latvijas dalība Eiropas Savienībā – pamatprincipi, mērķis, prioritātes un darbība 2007.–2013.” projektu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!