• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Somijas ārlietu ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2006., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132751

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vīzu ierobežojumiem Baltkrievijas amatpersonām

Vēl šajā numurā

12.04.2006., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Somijas ārlietu ministra vizīti Latvijā

2.JPG (12728 bytes)
Lai pārrunātu aktuālos Eiropas Savienības jautājumus un valstu divpusējo sadarbību, vakar Rīgā Somijas ārlietu ministrs Erki Tuomioju tikās ar Latvijas ārlietu ministru Arti Pabriku
Foto: Reinis Traidās, A.F.I.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks otrdien, 11.aprīlī, tikās ar Somijas ārlietu ministru Erki Tuomioju (Erkki Tuomioja), lai pārrunātu aktuālos Eiropas Savienības (ES) jautājumus un valstu divpusējo sadarbību.

Somijas ārlietu ministrs informēja, ka Somija savas prezidentūras laikā aktualizēs jautājumus par ES kopējo ārējo un drošības politiku, ES un Krievijas attiecībām, dienaskārtībā paliks arī jautājums par Rietumbalkānu valstu turpmāko attīstību.

A.Pabriks pauda atbalstu Somijas izvirzītajām prioritātēm, jo šīs tēmas ir aktuālas arī Latvijai. Tāpat viņš atzinīgi novērtēja kopīga ārlietu dienesta izveidošanu, jo Latvija kā maza valsts nevar būt pārstāvēta visās pasaules valstīs, tādēļ citu ES valstu atbalsts tai ir ļoti nepieciešams. Skarti jautājumui, kas saistīti arī ar enerģētiku, Baltijas jūras vides aizsardzību, attīstības sadarbību, Somijas darba tirgus atvēršanu ES jaunajām dalībvalstīm, kā arī citus jautājumus.

Ārlietu ministri atzina, ka Latvijai un Somijai ir izveidojusies laba sadarbība. Abas valstis kandidē arī uz Apvienoto Nāciju Organizācijas Cilvēktiesību padomi, un viena otras kandidatūru atbalstīs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!