• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 28. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2000., Nr. 435/437 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13268

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 27. novembra sēdē

Vēl šajā numurā

01.12.2000., Nr. 435/437

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 28. novembra sēdē

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Itālijas Republikas valdības līgumu par savstarpēju klasificētās informācijas aizsardzību" .

Valdība akceptēja noteikumus "Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas nolikums" . Komisija ir Latvijas Zinātņu akadēmijas institūcija, kas veic vienotas un ar Eiropas Savienības valstīs spēkā esošiem starptautiskiem standartiem harmonizētas nozaru terminoloģijas sistēmas zinātnisku izstrādi valsts valodā, nosaka terminu lietošanu speciālajā mācību literatūrā un tehniskajā un lietvedības dokumentācijā, kā arī apstiprina jaunus terminus un to definīcijas.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Profesionālās izglītības likumā . Grozījumi nepieciešami, lai atceltu pedagogu ar zemāko profesionālo kvalifikāciju zemākās darba samaksas par vienu slodzi sasaisti ar minimālo mēnešalgu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998. gada 15.decembra noteikumos Nr.458 "Autotransportlīdzekļa vadītāja darba un atpūtas laika, braukšanas attāluma un ātruma reģistrēšanas kontrolierīces lietošanas noteikumi" .

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par elektroenerģijas gada patēriņa apjomu kvalificētā elektroenerģijas lietotāja statusa iegūšanai 2001.gadā" .

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997. gada 7.oktobra noteikumos Nr.350 "Par Latvijas Republikas starptautisko tirdzniecības vai tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības līgumu ietvaros izveidotas apvienotās komitejas Latvijas puses pārstāvju grupas darbības kārtību" .

Valdība akceptēja noteikumus "Datu valsts inspekcijas nolikums" .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.34 "Naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtība" .

Akceptēts grozījumu projekts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā . Grozījumu projekts paredz noteikt atbildību valsts vai pašvaldību iestāžu, uzņēmumu un citu to izveidotu institūciju vadītājiem par attiecīgās iestādes valsts amatpersonu sarakstu un valsts amatpersonu amatu sarakstu neiesniegšanu vai neapstiprināšanu.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par nodokļiem un nodevām" . Grozījumu projekts paredz piešķirt Naturalizācijas pārvaldei tiesības pieprasīt informāciju par nodokļu maksātāju finansiālo saistību izpildi no Valsts ieņēmumu dienesta bez pašu nodokļu maksātāju piekrišanas, izskatot viņu iesniegumus par atteikšanos no Latvijas pilsonības.

Akceptēti noteikumi "Par valsts nodevu par atteikšanās no Latvijas pilsonības un pilsonības atjaunošanas dokumentēšanu" . Tie nosaka valsts nodevas likmes un kārtību, kādā tiek dokumentēta atteikšanās no Latvijas pilsonības un tās atjaunošana pēc personas lūguma.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Par Latvijas būvnormatīvu LBN 208–00 "Publiskas ēkas un būves"" .

Valdība akceptēja noteikumus "Par vides aizsardzību ogļūdeņražu izpētes un ieguves darbos jūrā" . Noteikumi izstrādāti, lai novērstu vai samazinātu vides piesārņojumu, kas var rasties ogļūdeņražu izpētes vai ieguves darbu dēļ.

Akceptēts rīkojums "Par valsts uzņēmuma "Medicīniski bioloģisko un ekoloģisko pētījumu centrs" likvidāciju" .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 29.decembra noteikumos Nr.503 "Par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas valsts robežas joslas noteikšanu" .

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Par Latvijas Republikas robežu šķērsojošo preču kravu un dzīvu dzīvnieku kravu veterinārās kontroles sertifikātu paraugiem un to noformēšanas, tehniskās izgatavošanas un kontroles kārtību" .

Akceptēti noteikumi "Par Valsts meža dienesta amatpersonu (darbinieku) papildu sociālajām garantijām" . Tie nosaka tiesības Valsts meža dienesta amatpersonām saņemt piemaksas pie amatalgas par kvalifikāciju un izdienu un tiesības uz dzīvības un veselības apdrošināšanu.

Akceptēts rīkojums "Par Valsts meža dienesta valdījumā esošās valsts kustamās mantas ieguldīšanu valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" pamatkapitālā" .

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība koku ciršanai ārpus meža zemes" .

Pieņemta zināšanai informācija par Ministru kabineta pilnvarojumu . Finansu ministrijai uzdots līdz šā gada 15.decembrim iesniegt Ministru kabinetā rīkojuma projektu par konkursā izvēlētās juridiskās personas pilnvarošanu veikt kases aparātu, kases sistēmu un specializēto elektronisko ierīču vai iekārtu ekspertīzi.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta balvas piešķiršanu par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs" .

Valdība akceptēja rīkojumu "Par vienreizējās dotācijas piešķiršanu pašvaldībām" .

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā" . Latvijas pilsonība piešķirta 203 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 28 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās" . Likumprojekts izstrādāts, lai unificētu nodokļu atvieglojumus un to piemērošanas kārtību Latvijas brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās, kā arī lai saskaņotu ar ES prasībām tiešo nodokļu atvieglojumu piešķiršanas kritērijus speciālo ekonomisko zonu uzņēmumiem.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektus Rīgas brīvostas likumā, Ventspils brīvostas likumā, Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas likumā un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likumā . Grozījumi minētajos likumos paredz izslēgt no tiem normas, kuras saistītas ar muitas lietām un nodokļu piemērošanu, ietverot tās likumprojektā "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās".

Pieņemta zināšanai informācija par valsts budžeta izpildes gaitu 2000.gada oktobrī .

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par Ekonomikas ministrijas padotībā esošo valsts uzņēmējdarbības attīstības fondu darbības koordinācijas gaitu .

Pieņemta zināšanai informācija par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas pilnvarošanu piedalīties sarunās par 3D garas darbības radaru iegādi BALTNET projekta ietvaros .

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas darba projekta "Apgādes un nodrošinājuma sistēmas pilnveidošana atbilstoši NATO standartiem" apakšprojekta "Materiāli tehnisko līdzekļu kodēšana" sasniegtajiem rezultātiem .

Akceptēts rīkojums "Par policijas ģenerāļa pakāpes piešķiršanu J.Rekšņam" .

Pieņēma zināšanai informāciju par valsts valodas prasmes pārbaudes sistēmas turpmāko attīstību . Izglītības un zinātnes ministram K.Greiškalnam kopīgi ar tieslietu ministri I.Labucku uzdots precizēt ziņojumu saskaņā ar izteiktajiem priekšlikumiem un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 5.decembrī. Ziņojumā vispusīgi jāatspoguļo jautājums par valsts valodas prasmes pārbaudes sistēmas institucionālo maiņu (institūcijas, štati, finansējums, funkcijas), kā arī jautājums par centralizētā valsts valodas eksāmena rezultātu saistību ar noteiktajiem valsts valodas prasmju līmeņiem. Ar naturalizāciju saistītos jautājumus minētajā ziņojumā nolemts neiekļaut. Īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās J.Krūmiņam kopīgi ar finansu ministru G.Bērziņu uzdots precizēt jautājumu par valsts valodas prasmes pārbaudes sistēmas īstenošanai izmantotajiem valsts un pašvaldību līdzekļiem un iesniegt attiecīgo informāciju izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 5.decembrī.

Pieņemta zināšanai informācija par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas nosacījumiem .

Ministru kabinets pieņēma zināšanai priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā veterinārmedicīnisko produktu jomā . Noteikts, ka pasākumi nacionālās likumdošanas atbilstības Eiropas Savienības prasībām izvērtēšanā veterinārmedicīnisko produktu jomā 2001.gadā un turpmāk veicami Zemkopības ministrijai iedalīto valsts budžeta līdzekļu ietvaros. Zemkopības ministrijai kopīgi ar Labklājības ministriju uzdots sagatavot informāciju par iespējām noteikt vienotu kārtību zāļu un veterinārmedicīnisko produktu aprites jomā un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

Konceptuāli atbalstīti iesniegtie priekšlikumi izdošanai Latvijas Republikas Satversmes 81.panta kārtībā : Ekonomikas ministrija — "Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru""; Finansu ministrija — "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju""; Satiksmes ministrija — "Grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā". Ministrijām uzdots noteiktā kārtībā saskaņotus un noformētus noteikumu projektus iesniegt Valsts kancelejā līdz 14.decembrim pulksten10. Valsts kancelejai uzdots noteikumu projektus sagatavot izskatīšanai Ministru kabineta Komitejas sēdē 18.decembrī.

Valdība pieņēma zināšanai iesniegtos priekšlikumus par koncepciju par vietējā cukura izmantošanu saldumu un citu produktu ražošanā . Zemkopības ministrijai uzdots turpināt izvērtēt starptautisko praksi cukura tirgus organizēšanā un 2001.gada martā iesniegt jautājumu atkārtotai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par grozījumiem normatīvajos aktos, kas nepieciešami, lai īstenotu struktūru sakārtošanu reģionālās politikas un Eiropas Savienības struktūrfondu koordinācijas jomā . Ministriem uzdots izvērtēt iesniegtos materiālus un nepieciešamības gadījumā iesniegt savus priekšlikumus Valsts kancelejā. Jautājumu turpinās izskatīt Ministru kabineta sēdē 5.decembrī.

Pieņemta zināšanai informācija par Eiropas Cilvēktiesību tiesā no Latvijas ievēlētā tiesneša Egila Levita atstādināšanos no lietu izskatīšanas .

Akceptēts rīkojums "Par Saprašanās memorandu par nacionālā fonda izmantošanu ISPA vajadzībām" .

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!