• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sankcijām pret Baltkrievijas diktatūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2006., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132426

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas iespējām integrēties Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

07.04.2006., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sankcijām pret Baltkrievijas diktatūru

Eiropas Parlaments ceturtdien, 6.aprīlī, Strasbūrā Baltkrievijas opozīcijas līdera Aleksandra Miļinkeviča klātbūtnē pieņēma rezolūciju par situāciju pēc vēlēšanām Baltkrievijā. Deputāti prasa paplašināt to režīma pārstāvju sarakstu, kuriem liegta ieceļošana ES, iesaldēt Baltkrievijas varas iestāžu līdzekļus ārzemēs un atbalstīt pilsonisko sabiedrību. Parlaments izsaka bažas par Krievijas atbalstu Baltkrievijas diktatoriskajai iekārtai.

Pamatojoties uz starptautiskās sabiedrības nepārprotamo atzinumu, ka Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas 19.martā bija izteikti negodīgas, Eiropas Parlaments ar pārliecinošu balsu vairākumu pieņēma rezolūciju, aicinot vērst plašākas sankcijas pret pēdējo Eiropas diktatūru, vienlaikus uzsverot, ka sankcijām jābūt mērķtiecīgām, lai nepasliktinātu Baltkrievijas iedzīvotāju stāvokli.

Eiropas Parlaments aicina Padomi un Komisiju paplašināt to personu sarakstu, kurām liegtas vīzas ieceļošanai ES, iekļaujot tajā Baltkrievijas valsts, pašvaldību un akadēmisko iestāžu darbiniekus, kuri vēlēšanu kampaņas laikā un pēc tās bija iesaistīti politisko tiesību un cilvēktiesību pārkāpumos.

Parlaments aicina rīkoties, lai iesaldētu Baltkrievijas varas iestāžu līdzekļus ārzemēs un ieviest ierobežojošus pasākumus pret uzņēmumiem, kas tieši saistīti ar Baltkrievijas valdības pārstāvjiem. Parlaments mudina ANO, Eiropas Padomi un ES dalībvalstis izmeklēt Jurija Zaharenko, Vikora Gončara, Anatolija Krasovska un Dmitrija Zavadska pazušanu.

Deputāti pauž pārsteigumu par “Krievijas Valsts domes un Krievijas prezidenta Vladimira Putina pozitīvo nostāju attiecībā uz prezidenta vēlēšanu norisi un tās rezultātiem Baltkrievijā”. Rezolūcijā norādīts, ka “ES politiku efektivitāte attiecībā pret Baltkrieviju ir pazeminājusies Maskavas varas iestāžu bezatbildīgās attieksmes dēļ”. Parlaments aicina Padomi un Komisiju apspriest ar Krievijas varas iestādēm jautājumu par Baltkrieviju.

Tā kā sankcijām tomēr jābūt efektīvām, Parlaments aicina noteikt atvieglotu vīzu režīmu Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai un atbalstīt Baltkrievijas neatkarīgos plašsaziņas līdzekļus un brīvu informāciju. Deputāti aicina Komisiju un Padomi papildu finansēt izglītības apmaiņas programmas Baltkrievijas jauniešiem, kuri politisku iemeslu dēļ ir izslēgti no augstskolām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!