• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2006. gada 3. aprīļa lēmums Nr. 2 "Par instrukcijas apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2006., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132277-par-instrukcijas-apstiprinasanu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas informācija

Latvijas maksājumu bilance 2005.gada 4. ceturksnī un 2005.gadā

Vēl šajā numurā

06.04.2006., Nr. 56

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 2

Pieņemts: 03.04.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.2

Rīgā 2006.gada 3.aprīlī

Par instrukcijas apstiprināšanu

 

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

apstiprināt instrukciju “Par balsošanas pa pastu organizēšanu Saeimas vēlēšanām”.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre K.Kurzemniece

APSTIPRINĀTA

ar Centrālās vēlēšanu komisijas 2006.gada 3.aprīļa lēmumu Nr.2

Instrukcija
“Par balsošanas pa pastu organizēšanu Saeimas vēlēšanām”

1. Balsošanu pa pastu organizē tajās Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās (turpmāk — pārstāvniecības), kurās pēc Ārlietu ministrijas priekšlikuma Centrālā vēlēšanu komisija izveidos vēlēšanu iecirkņus, kuros varēs balsot arī pa pastu.

2. Vēlētājs, kas vēlas balsot pa pastu, iesniedz iesniegumu par balsošanu pa pastu attiecīgajā pārstāvniecībā. Iesniegumā vēlētājs norāda savu vārdu, uzvārdu, personas kodu un adresi ārvalstī, uz kuru nosūtāmi vēlēšanu materiāli. Vienlaicīgi ar iesniegumu uzrādāma Latvijas pilsoņa pase.

3. Vēlētājs var pieteikties balsošanai pa pastu 5 mēnešus pirms vēlēšanu dienas, bet ne vēlāk kā 3 nedēļas pirms vēlēšanu dienas attiecīgās pārstāvniecības noteiktajā darba laikā.

4. Saņemot iesniegumu par balsošanu pa pastu, pārstāvniecības darbinieks:

1) pēc uzrādītās pases pārbauda tās derīguma termiņu, to, vai iesniedzējs ir Latvijas pilsonis, kurš vēlēšanu dienā ir sasniedzis 18 gadu vecumu, un pārliecinās, ka pasē nav atzīmes par dalību attiecīgās Saeimas vēlēšanās;

2) reģistrē iesniegumu vēlētāju sarakstā balsošanai pa pastu, kurā norāda kārtas numuru, iesnieguma iesniegšanas datumu, vēlētāja vārdu, uzvārdu, personas kodu un adresi ārvalstī, uz kuru nosūtāmi vēlēšanu materiāli;

3) izdara vēlētāja Latvijas pilsoņa pases 9. lappusē (1992.gada parauga pasē —14.lappusē, bet, ja tajā nav vietas atzīmes izdarīšanai, — 12. vai 13.lappusē) atzīmi par attiecīgās Saeimas vēlēšanām;

4) izsniedz iesniedzējam parakstītu izziņu par to, ka attiecīgais vēlētājs ir reģistrēts sarakstā balsošanai pa pastu, kurā norāda vēlētāja vārdu, uzvārdu, reģistrācijas datumu, kārtas numuru, ar kādu vēlētājs reģistrēts, un pārstāvniecības nosaukumu, darbinieka amatu, vārdu un uzvārdu.

5. Ja iesniegums par balsošanu pa pastu iesniegts, neievērojot šajā instrukcijā noteikto termiņu un kārtību, vai iesniedzējs nav vēlētājs, vai arī vēlētāja pasē jau ir atzīme par attiecīgās Saeimas vēlēšanām, pārstāvniecības darbinieks ar motivētu lēmumu atsaka vēlēšanu dokumentu nosūtīšanu.

6. Ja vēlētājam 3.punktā noteiktajā termiņā nav iespējams personiski ierasties pārstāvniecībā, viņš var pieteikties balsošanai pa pastu ar citas personas starpniecību, kura nogādā pārstāvniecībā attiecīgā vēlētāja iesniegumu par balsošanu pa pastu un Latvijas pilsoņa pasi. Šādā gadījumā, reģistrējot vēlētāju sarakstā balsošanai pa pastu, pārstāvniecības darbinieks attiecīgajā ailē sadaļā “piezīmes” ieraksta iesniedzēja vārdu, uzvārdu un viņa personu apliecinošā dokumenta nosaukumu, valsti, kurā tas izdots, dokumenta sēriju un numuru.

7. Vēlētājs, kurš ir reģistrēts balsošanai pa pastu, var mainīt vēlēšanu materiālu saņemšanas adresi, ne vēlāk kā trīs nedēļas pirms vēlēšanu dienas iesniedzot par to iesniegumu attiecīgajā pārstāvniecībā. Pārstāvniecības darbinieks iesniegumā norādīto vēlēšanu materiālu saņemšanas adresi ieraksta vēlētāju saraksta balsošanai pa pastu attiecīgajā ailē sadaļā “piezīmes”.

8. Beidzoties termiņam, kad vēlētāji var pieteikties balsošanai pa pastu, pārstāvniecības darbinieks noslēdz vēlētāju sarakstu balsošanai pa pastu.

9. Kad darbu uzsāk vēlēšanu iecirkņa komisija, pārstāvniecības darbinieks tai nodod vēlētāju reģistrācijas dokumentus (vēlētāju sarakstu balsošanai pa pastu, iesniegumus par balsošanu pa pastu, iesniegumus par vēlēšanu materiālu saņemšanas adreses maiņu, pasu spiedogus un citus vēlēšanu dokumentus un materiālus, ja tādi ir).

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre K.Kurzemniece

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!