• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Kazahstānas sadarbību tautsaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2000., Nr. 432/434 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13182

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Slovākijas un Latvijas ciešāku sadarbību nākotnē

Vēl šajā numurā

30.11.2000., Nr. 432/434

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Kazahstānas sadarbību tautsaimniecībā

Šodien, 30. novembrī, mūsu valstī divu dienu vizītē ierodas Kazahstānas Republikas premjerministra vietnieks Danials Ahmetovs

Kopā ar viņu ierodas arī Kazahstānas valdības un biznesmeņu delegācija, kurā ir Kazahstānas transporta un komunikāciju pirmais viceministrs, Kazahstānas enerģētikas rūpniecības un tirdzniecības viceministrs, valsts uzņēmuma "Aktauskas jūras osta" direktors, Kazahstānas dzelzceļa uzņēmuma vadītāja pirmais vietnieks, Kazahstānas komercbankas izpilddirektors un citas ietekmīgas amatpersonas.

Šo pēcpusdien Kazahstānas delegācija ar lidmašīnu ieradīsies Liepājā, bet jau pēc dažām stundām iepazīsies ar Ventspils ostu — paredzēts arī izbraukums ar kuģi "Hercogs Jēkabs" pa ostas akvatoriju, lai apskatītu naftas un kravas eksporta piestātnes. Pēc tam Ventspils Tirdzniecības ostas biznesa centrā notiks apspriede par turpmākajām sadarbības iespējām.

Rīt, 1. decembrī, Rīgā Kazahstānas Republikas premjerministra vietnieks un Kazahstānas delegācija tiksies ar mūsu valsts Ministru prezidentu Andri Bērziņu. Pēc tam Danialu Ahmetovu savā Jūrmalas rezidencē pieņems Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga. Kazahstānas delegācija šajā laikā apmeklēs uzņēmumu "Latvijas gaisa satiksme".

Kazahstānas premjerministra vietnieka un delegācijas vizītes programma liecina, ka viesu uzmanības centrā būs tranzīta iespējas caur Latviju. Ņemot vērā Kazahstānas bagātos derīgo izrakteņu resursus un to eksporta potenciālu, šī vizīte var dot būtisku ieguldījumu abu valstu ekonomisko attiecību padziļināšanā un jaunu impulsu Latvijas tranzīta biznesa tālākai attīstībai.

Danials Ahmetovs dzimis 1954. gada 15. jūnijā Pavlodarā. Beidzis Pavlodaras Industriālo institūtu, ir diplomēts būvinženieris. Veicis arī zinātnisko darbu, iegūstot ekonomikas zinātņu kandidāta grādu. Pēc institūta beigšanas Danials Ahmetovs strādāja par meistaru, bet pēc tam tika ievēlēts par Ekibastuzas rajona padomes izpildkomitejas priekšsēdētāja vietnieku. Vēlāk viņš vadīja Ekibastuzas enerģētikas un rūpniecības uzņēmumu celtniecības trestu. 1992. gadā Danials Ahmetovs tika ievēlēts par Ekibastuzas pilsētas, bet pēc tam par visa Pavlodaras apgabala administrācijas vadītāju. No 1997. gada decembra līdz 1999. gada oktobrim viņš vadīja visu Ziemeļkazahstānas apgabalu. Pērnā gada oktobrī Danials Ahmetovs tika iecelts par Kazahstānas Republikas premjerministra vietnieku.

Danials Ahmetovs ir precējies, viņam ir divi bērni.

Jānis Ūdris, "LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!