• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konsultācijām ar Grieķiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2000., Nr. 432/434 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13181

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Kazahstānas sadarbību tautsaimniecībā

Vēl šajā numurā

30.11.2000., Nr. 432/434

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konsultācijām ar Grieķiju

Šā gada 27. un 28. novembrī Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš piedalījās ikgadējās Latvijas un Grieķijas politiskajās konsultācijās. Grieķiju konsultācijās pārstāvēja Grieķijas alternatīvā ārlietu ministre Elisaveta Papazoi. Šādas politiskās konsultācijas paredz 2000.gada martā Atēnās parakstītais Protokols par sadarbību starp abu valstu ārlietu ministrijām.

Politisko konsultāciju laikā tika pārrunāti divpusējo attiecību, Eiropas Savienības paplašināšanās un institucionālo reformu, NATO paplašināšanās un Latvijas prezidentūras Eiropas Padomē jautājumi. Grieķija izteica atbalstu Latvijas integrācijai gan ES, gan NATO.

Tikšanās laikā puses atzīmēja, ka Latvijas un Grieķijas starpā ir izveidojies aktīvs politiskais dialogs un ka oktobrī notikusī Grieķijas Valsts prezidenta Konstantina Stefanopula valsts vizīte Latvijā ir būtisks ieguldījums abu valstu attiecību stiprināšanā. Tāpat tika atzīmēts, ka jāuzsāk darbs pie abu valstu ekonomiskās sadarbības Jauktās komitejas pirmās sanāksmes organizēšanas.

Vizītes ietvaros M. Riekstiņš piedalījās seminārā "Reģionālā sadarbība un integrācija Eiropā" un uzstājās ar uzrunu, kurā atspoguļoja veiksmīgo Baltijas valstu un Baltijas jūras valstu sadarbību un to devumu drošības un stabilitātes garantēšanā reģionā un Eiropā kopumā. Seminārs notika Zviedrijas valdības iniciētā "Baltijas gada" ietvaros.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!