• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 28. marta noteikumi Nr. 239 "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests personu izslēdz no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2006., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/131803

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.240

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 21.jūnija noteikumos Nr.445 "Pasta noteikumi"

Vēl šajā numurā

31.03.2006., Nr. 53

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 239

Pieņemts: 28.03.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.239

Rīgā 2006.gada 28.martā (prot. Nr.17 8.§)

Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests personu izslēdz no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra

Izdoti saskaņā ar likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” 3.panta 8.1 daļu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests personu izslēdz no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra (turpmāk — apliekamo personu reģistrs).

2. Ja apliekamā persona ir likvidēta, Valsts ieņēmumu dienests vienas darbdienas laikā pēc ziņu saņemšanas par attiecīgās personas izslēgšanu no Uzņēmumu reģistra izslēdz to no apliekamo personu reģistra.

3. Ja apliekamā persona ir reorganizēta, izveidojot vairākus komersantus, Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde 10 darbdienu laikā pēc tam, kad saņemts apliekamās personas pamatots iesniegums par izslēgšanu no apliekamo personu reģistra un reorganizāciju apliecinošie dokumenti, izvērtē katra komersanta paredzamo apliekamo darījumu apjomu un pieņem lēmumu par attiecīgās personas izslēgšanu no apliekamo personu reģistra. Ja paredzamais apliekamo darījumu apjoms nesasniedz 10000 latu, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes direktora lēmumu.

4. Ja apliekamā persona likumā “Par pievienotās vērtības nodokli” noteiktajā termiņā neiesniedz nodokļa deklarāciju par taksācijas periodu vai Valsts ieņēmumu dienesta noteiktajā termiņā neiesniedz dokumentus nodokļa aprēķinu pārbaudei, Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde nosūta personai brīdinājumu par tās izslēgšanu no apliekamo personu reģistra.

5. Ja 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 4.punktā minētā rakstiskā brīdinājuma nosūtīšanas apliekamā persona neiesniedz nodokļa deklarāciju vai dokumentus nodokļa aprēķinu pārbaudei, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes direktora lēmumu.

6. Ja Valsts ieņēmumu dienesta veiktajā nodokļu kontrolē (audits, tematiskās pārbaudes, datu salīdzināšanas pārbaudes) tiek konstatēts, ka apliekamā persona nodokļa deklarācijā ir sniegusi nepatiesu informāciju, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes direktora lēmumu.

7. Ja pārbaudē tiek konstatēts, ka apliekamā persona nav sasniedzama norādītajā juridiskajā adresē vai deklarētajā dzīvesvietā, Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde nosūta personai brīdinājumu par tās izslēgšanu no apliekamo personu reģistra. Brīdinājumā tiek norādīts laiks, kad tiks atkārtoti pārbaudīta personas juridiskā adrese vai deklarētā dzīvesvieta.

8. Ja apliekamā persona nav sasniedzama juridiskajā adresē vai deklarētajā dzīvesvietā arī atkārtotas pārbaudes laikā, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes direktora lēmumu.

9. Ja pārbaudes laikā tiek konstatēts, ka apliekamās personas norādītā juridiskā adrese vai deklarētās dzīvesvietas adrese faktiski nepastāv, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes direktora lēmumu.

10. Paziņojumu par apliekamās personas izslēgšanu no apliekamo personu reģistra Valsts ieņēmumu dienests 10 darbdienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par apliekamās personas izslēgšanu no apliekamo personu reģistra vai, ja apliekamā persona ir likvidēta, — 10 darbdienu laikā pēc ziņu saņemšanas par attiecīgās personas izslēgšanu no Uzņēmumu reģistra iesniedz publicēšanai laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

11. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2003.gada 9.septembra noteikumus Nr.502 “Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības izslēgt personu no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra” (Latvijas Vēstnesis, 2003, 125.nr.; 2005, 157.nr.).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 1.aprīli.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!