• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas projektu iesniegšanu Eiropas Savienības atbalsta saņemšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2006., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130822

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.03.2006., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas projektu iesniegšanu Eiropas Savienības atbalsta saņemšanai

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, pirmdien, 20.martā, Rīgas pilī tiekoties ar ekonomikas ministru Krišjāni Kariņu, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Kasparu Gerhardu un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītāju Andri Ozolu, uzsvēra nepieciešamību uzlabot kritērijus saistībā ar projektu iesniegšanu ES struktūrfondu atbalsta programmās. Pēc viņas sacītā, situācija, kas izveidojusies ap pirmdien sākto projektu iesniegšanu, nav loģiska un nav pakļauta mērķtiecīgam valsts attīstības redzējumam. Viņa atzīmēja, ka valstij ir būtiski noteikt zināmas prioritātes, kuru attīstība būtu visnepieciešamākā zināmam tautsaimniecības vektoram, piemēram, lai veicinātu eksportu un preču ar pievienotu vērtību ražošanu. “Tas ir saistīts ar politisku lēmumu pieņemšanu, un jebkurai valstij tas ir būtiski nepieciešams ilgtspējīgas nākotnes mērķtiecīgā veidošanā,” sacīja V.Vīķe-Freiberga.

Uzaicinātie pārstāvji sniedza savu skatījumu uz izveidojušos situāciju, atzīstot, ka šajā konkrētajā gadījumā spēles noteikumus vairs nedrīkst mainīt, un Ekonomikas ministrija sadarbībā ar citām valdības ministrijām meklēs risinājumus, kā apmierināt uzņēmēju milzīgo interesi.

Sarunas dalībnieki vienojās, ka uz nākamo projektu iesniegšanas termiņu šā gada maijā ir jāuzlabo kritēriji un kārtība, kādā projekti iesniedzami.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!