• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mācību programmu latviešu bērniem Īrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2006., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130641

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zviedrijas uzņēmēju iespējām investēt Latvijā

Vēl šajā numurā

17.03.2006., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mācību programmu latviešu bērniem Īrijā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks nosūtījis izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei vēstuli, kurā lūdz rast iespēju izstrādāt mācību programmu latviešu bērniem Īrijā.

“Uzskatām, ka mācību programmā būtu jāietver tādi mācību priekšmeti kā latviešu valoda un literatūra, Latvijas vēsture. Lai pēc atgriešanās Latvijā bērni varētu iekļauties Latvijas izglītības sistēmā, mācību programmai vajadzētu būt integrētai mūsu mācību sistēmā. Būtu jārisina arī jautājums par kvalificēta mācībspēka un atbilstoša atalgojuma nodrošināšanu,” raksta ārlietu ministrs.

2005.gada decembrī Latvijas vēstniecība Īrijā lūdza Īrijas Izglītības ministrijai piešķirt telpas Latviešu skolas Īrijā vajadzībām. Īrijas Izglītības ministrija ir piedāvājusi izmantot telpas vienā no Dublinas centra skolām. Tādējādi Latviešu skolai un arī biedrībai Dublinā sestdienās būs pieejamas lielas un ērtas telpas pilsētas centrā. Ar skolas telpu izmantošanu saistītās papildu izmaksas piekritusi segt Īrijas Izglītības ministrija.

Paredzams, ka līdz šā gada vasarai skola darbosies tāpat kā līdz šim, t.i., būs viena nodarbība vidēji reizi divās nedēļās. Ja tiktu veikti visi nepieciešamie sagatavošanas darbi, no šā gada septembra skola varētu nodrošināt izstrādātās mācību programmas īstenošanu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!