• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jaunus ārvalstu vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2006., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130382

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.03.2006., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jaunus ārvalstu vēstniekus

V_ISLANDE.JPG (18788 bytes)
Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Islandes Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Hanness Heimisons
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

V_SALVADORA.JPG (17879 bytes)
Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Salvadoras Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Martins Alberto Rivera-Gomess
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

V_KUVEITA.JPG (18832 bytes)
Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Kuveitas Valsts ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Abdulhamids Abdallāhs al Avadi
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 14.martā, Rīgas pilī pieņēma akreditācijas vēstules no Islandes ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Hannesa Heimisona (Hannes Heimisson), Salvadoras ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Martina Alberto Riveras-Gomesa (Martin Alberto Rivera-Gómez) un Kuveitas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Abdulhamida Abdallāha al Avadi (Abdulhamid Abdullah Al Awadhi).

Islandes Republika:

Islandes vēstnieks Hanness Heimisons sarunā ar prezidenti pauda gandarījumu par Baltijas un Ziemeļvalstu kopību, no 5+3 valstu sadarbības pārtopot par astoņu valstu kontaktu modeli.

Prezidente pateicās vēstniekam par to, ka Islande vienmēr bijusi Latvijas draugs un atbalstītājs, tā pirmā atzinusi Latvijas atjaunoto neatkarību.

Vēstnieks pauda gandarījumu par abpusēji augošo tūristu skaitu. H.Heimisons atzina, ka islandieši aktīvi darbojas Latvijas tirgū un vēl ir plašas izaugsmes iespējas ekonomiskajā sadarbībā.

Abas puses pārrunāja palīdzību, ko Latvija un Islande sniedz Gruzijai, Moldovai, Ukrainai.

Salvadoras Republika:

Sarunā ar Salvadoras vēstnieku Martinu Alberto Riveru-Gomesu prezidente stāstīja par Latvijas progresu kopš neatkarības atgūšanas.

Vēstnieks informēja prezidenti par aktualitātēm un situāciju savā valstī un reģionā dažādās jomās.

Abas puses pārrunāja ekonomisko saišu izvēršanas iespējas, akcentējot reģionu sadarbības iespējas un ņemot vērā, ka Latvija kā loģistikas, komunikāciju un dažādu transporta ceļu krustpunkts un Eiropas Savienības dalībvalsts paver ceļu uz visu ES tirgu.

Kuveitas Valsts:

Uzrunājot Kuveitas vēstnieku Abdulhamidu Abdallāhu al Avadi, Valsts prezidente pauda gandarījumu, ka tiek iedibinātas diplomātiskās attiecības ar nozīmīgu Tuvo Austrumu valsti Kuveitu. Vēstnieks uzsvēra Latvijas un Kuveitas kopējās intereses kā mazām valstīm aizstāvēt t.s. mazo valstu intereses, sadarbojoties starptautiskās organizācijās. Vēstnieks informēja prezidenti par aktualitātēm savā valstī un reģionā, uzsverot, ka demokrātija visā reģionā ir labākais drošības garants viņa valstij. Abas puses pārrunāja investīciju iespējas, kā arī iespējas studentiem no Latvijas Kuveitā studēt arābu valodu un kultūru.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!