• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu sociālo politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2000., Nr. 423 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ziņu faili

Vēl šajā numurā

23.11.2000., Nr. 423

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu sociālo politiku

Vakar, 22.novembrī, labklājības ministrs Andrejs Požarnovs un Labklājības ministrijas speciālisti tikās ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniekiem, lai pārrunātu Latvijas sociālās un nodarbinātības politikas virzību, gatavojoties kļūt par ES dalībvalsti.

Labklājības ministrs iepazīstināja klātesošos ar Latvijas sociālo politiku, kā tā veidojusies pēdējos desmit gados, kāda tā ir šobrīd, pirms sarunu atvēršanas. Oficiālo sarunu pozīciju sadaļā "Sociālā politika un nodarbinātība" valdība apstiprināja 9.oktobrī.

Likumdošana sociālajā politikā ir daļēji saskaņota ar ES prasībām. Ministrs uzsvēra, ka sociālās un nodarbinātības politikas principi atbilst ES pamatnostādnēm šajā jomā. Nodarbinātības politika tiek veidota ar mērķi iekļauties kopējā ES nodarbinātības stratēģijā. Jau izveidota un tiek sekmīgi ieviesta sociālās drošības sistēma. Efektīvi funkcionē infekciju slimību uzraudzības sistēma.

Būtiskākās lietas, kas vēl jāsakārto, — jāpieņem galvenie likumi darba tiesisko attiecību un darba aizsardzības jomas regulēšanai (Darba likums, Darba aizsardzības likums, likums "Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā", kas ir izstrādāti un iesniegti Saeimā), jāveicina divpusējā sociālā dialoga attīstība un jāstiprina visu iesaistīto institūciju administratīvās spējas.

Labklājības ministrija ir saņēmusi kārtējo Eiropas Komisijas Progresa ziņojumu. Ministrs sacīja, ka ir izvērtēti ziņojumā iekļautie norādījumi un ir sākta norādīto trūkumu novēršana.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!