• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Vācijas turpmāko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2000., Nr. 421/422 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12937

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu vizīti Briselē

Vēl šajā numurā

22.11.2000., Nr. 421/422

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Vācijas turpmāko sadarbību

Šodien, 21. novembrī, īpašu uzdevumu ministrs Roberts Zīle tiekas ar Vācijas Ekonomiskās sadarbības un attīstības ministrijas padomnieku Ulrihu Mormanu ( Ulrich Mohrmann ), lai pārrunātu Vācijas valdības atbalstītās "Transform" programmas 2000. gada projektu īstenošanu un 2001. gada programmas prioritātes Latvijā. Uz starpvalstu sarunām Latvijā ieradīsies arī Vācijas Ārlietu un ekonomikas ministrijas pārstāvji.

Vācijas valdības izveidotā "Transform" programma tiek īstenota Viduseiropas un Austrumeiropas valstīs, un tās galvenās prioritātes ir konsultāciju sniegšana valdībai integrācijas jautājumos Eiropas Savienībā, kā arī uzņēmējdarbības veicināšana.

2000. gadā "Transform" programmas ietvaros Latvijā īstenoti projekti likumdošanas un uzņēmējdarbības konsultāciju, izglītības, lauksaimniecības, valsts pārvaldes un tūrisma jautājumos.

1998. gadā "Transform" neatmaksājamās palīdzības apjoms Latvijai bija 1,6 miljoni latu. Divas trešdaļas no šīs summas saņēmis ekonomikas attīstības sektors. 1998. gadā "Transform" bija sestais lielākais divpusējās palīdzības sniedzējs Latvijā. 1999. gadā "Transform" palīdzības apjoms bija 1,5 miljoni latu, no tā ievērojamākā daļa — 94 procenti — novirzīti ekonomiskās attīstības projektiem.

Par vienu no veiksmīgākajiem "Transform" programmas projektiem Latvijā tiek atzīts konsultāciju projekts reģionālās ekonomiskās attīstības jautājumos. Tā ietvaros veiktas mācības un semināri ekonomiskās attīstības veicināšanai. Līdz šim projekts galvenokārt tiek īstenots Vidzemē, taču turpmāk plānots gūto pieredzi izmantot arī citos reģionos.

Kā īpaši sekmīgi tiek atzīmēti arī konsultāciju projekts likumdošanas jautājumos un juristu apmācība, kā arī konsultāciju projekts jautājumos par integrāciju Eiropas Savienībā. Abi šie projekti Latvijā tiek īstenoti kopš 1993. gada. "Transform" programmas ietvaros tiek sniegtas konsultācijas mazajiem un vidējiem uzņēmējiem, kā arī atbalsts eksporta veicināšanā, kas beigsies 2001. gadā.

Programmas ietvaros notiek arī sadarbība starp Latvijas un Hāgenas tirdzniecības un rūpniecības kamerām, kā arī Latvijas un Frankfurtes pie Oderas amatniecības kamerām.

Vairāku projektu, piemēram, konsultācijas privatizētajiem rūpniecības uzņēmumiem kvalitātes vadības jautājumos, konsultācijas pārtikas ražošanas uzņēmumiem kvalitātes vadības jautājumos un kvalitātes vadības sistēma, īstenošana turpināsies līdz 2002. gadam.

Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!