• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006.gada 28.februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2006., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129297

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Starpparlamentu savienības rīkotajā konferencē par dzimumu līdztiesību parlamentu darbībā

Vēl šajā numurā

01.03.2006., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2006.gada 28.februāra sēdē

Par zivsaimniecībā strādājošo ienākumiem un labklājību

Valdība otrdien, 28.februārī, akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus “Kārtība, kādā struktūrfondu vadībā iesaistītās institūcijas nodrošina pasākuma “Piekrastes zvejas attīstība, sociālekonomiskie pasākumi, noieta tirgus veicināšana un atbalsts ražotāju organizācijām” aktivitātes “Atbalsts ražotāju organizācijām” ieviešanu, finanšu kontroli un auditu”.

Ieviešot noteikumus, tiks saglabāta iedzīvotāju nodarbinātība zivsaimniecības sektorā pašreizējā līmenī, tiks attīstīta zvejnieku sadarbība zivju produkcijas ieguvē un realizācijā tirgū atbilstoši patērētāju pieprasījumam. Tiks paplašinātas arī piekrastes zvejniecības komercsabiedrību zvejas iespējas un veicināta to tālāka attīstība. Stabilizēsies zivsaimniecības nozarē strādājošo ienākumi un līdz ar to arī ģimeņu labklājības līmenis.

Normatīvais akts izstrādāts, lai noteiktu plānošanas dokumenta – Vienotā programmdokumenta 4.prioritātes “Lauku un zivsaimniecības attīstības veicināšana” pasākuma “Piekrastes zvejas attīstība, sociālekonomiskie pasākumi, noieta tirgus apgūšanas veicināšana un atbalsts ražotāju organizācijām” aktivitātes “Atbalsts ražotāju organizācijām” – ieviešanas, finanšu kontroles un audita kārtību.

Normatīvajā aktā ir noteiktas atbildīgās institūcijas, kā arī definētas prasības šāda atbalsta saņēmējiem, lai nodrošinātu nepieciešamos kontroles pasākumus. Ieviešot noteikumus, tiks panākta skaidra, precīza un vienlīdzīga attieksme pret ražotāju organizācijām, kā arī tiks skaidri definēti priekšnosacījumi struktūrfondu finansējuma saņemšanai. Vienlaikus noteikumi palīdzētu arī sakārtot šā virziena struktūrfondu izmantošanas jautājumu valstiskā līmenī, par ko tiks informēta Eiropas Komisija, kas savukārt atvieglos turpmāko struktūrfondu saņemšanas procedūru. Struktūrfonda finansējuma saņēmējam aprēķināto struktūrfonda un valsts budžeta finansējumu dienests izmaksā trīs mēnešu laikā pēc struktūrfondu pieprasījuma saņemšanas, bet ne vēlāk kā līdz 2008.gada 31.decembrim.

Par koku un apaļo kokmateriālu uzskaiti darījumos

Valdība otrdien, 28.februārī, akceptējusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz nodrošināt valsts kontrolējošo institūciju rīcību un pilnīgu likuma “Par koku un apaļo kokmateriālu uzskaiti darījumos” uzraudzību un kontroli, veicinot godīgu konkurenci un nodokļu iekasēšanu.

Grozījumi likumā paredz veikt izmaiņas Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, papildinot to ar nosacījumu par apaļo kokmateriālu konfiskāciju gadījumos, kad atbilstoši likumam “Par koku un apaļo kokmateriālu uzskaiti darījumos” konstatēts to pārpalikums. Kodekss arī tiek papildināts ar deleģējumu Valsts ieņēmuma dienesta amatpersonām izdarīt mantu apskati un noteic, ka gadījumā, ja izņemtie un realizētie apaļie kokmateriāli nav konfiscējami, to īpašniekam atmaksā kokmateriālu realizācijā gūtos ieņēmumus.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Par Latvijas pilsonībā uzņemtajām personām

Ministru kabineta 28.februāra sēdē pieņemts rīkojums “Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā”, kurā iekļauti 617 pilsonības pretendenti, tajā skaitā 42 viņu nepilngadīgie bērni.

No 575 pilsonības pretendentiem 68% ir krievi, 10% – ukraiņi, 10% – baltkrievi, kā arī lietuvieši, poļi un citas tautības.

21% pilsonības pretendentu ir pamata, 55% – vidējā, 23% – augstākā izglītība.

Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā ir uzņemtas 106 324 personas: 1995.gadā – 984; 1996.gadā – 3016; 1997.gadā – 2992; 1998.gadā – 4439; 1999.gadā – 12 427; 2000.gadā – 14 900; 2001.gadā – 10 637, 2002.gadā – 9844; 2003.gadā – 10 049; 2004.gadā – 16 064; 2005.gadā – 19 169; 2006.gadā – 1803 personas.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!