• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ekonomikas ministru un iepazīstoties ar Enerģētikas politikas pamatnostādnēm 2006.-2016.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2006., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129175

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Lietuvas un Igaunijas valdību vadītājiem un spriežot par Baltijas valstu pozīcijām enerģētikas jautājumos

Vēl šajā numurā

28.02.2006., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ekonomikas ministru un iepazīstoties ar Enerģētikas politikas pamatnostādnēm 2006.–2016.gadam

Pagājušajā nedēļā, 24.februārī, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, lai iepazīstinātu ar Ekonomikas ministrijas izstrādātajām Enerģētikas politikas pamatnostādnēm 2006.–2016.gadam. Ministru prezidents pauda atbalstu gan politikas dokumentam, gan tajā izvirzītajiem nozares attīstības mērķiem – enerģētiskā drošība, neatkarība un ilgtspēja. Tikšanās laikā arī panākta vienošanās, ka Enerģētikas pamatnostādnes 2006.–2016.gadam tiks izskatītas jau valdības 7.marta sēdē.

Šīs pamatnostādnes ir politikas dokuments, kas noteiks Latvijas valdības politikas pamatprincipus, mērķus un rīcības virzienus enerģētikā turpmākajiem desmitiem gadiem un iezīmēs nozares ilgtermiņa attīstības virzienus.

Pamatnostādnes nosaka, ka mūsu valsts enerģētikas politikas galvenie mērķi ir drošība un neatkarība. Valdībai, īstenojot enerģētikas politiku, kas vērsta uz Latvijas enerģētisko neatkarību un drošības palielināšanu, ir jārealizē trīs rīcības virzieni – jāattīsta pieslēgumi Eiropas Savienības tīkliem, jādažādo enerģētikas avoti un jāveic energoefektivitātes uzlabošanas pasākumi.

Darbs pie Enerģētikas pamatnostādnēm tika uzsākts 2005.gada aprīlī. Ekonomikas ministrs K.Kariņš jau iepriekš ir uzsvēris, ka“Latvijas tautsaimniecības attīstībai un ikkatra cilvēka ikdienas dzīvē enerģijai ir milzīga nozīme, ko visspilgtāk parādīja tās trūkums pēc 2005.gada janvāra vētras radītajiem postījumiem. Tāpēc enerģētikas nozares attīstības galvenais mērķis ir nodrošināt līdzsvarotu, kvalitatīvu, drošu un ilgtspējīgu tautsaimniecības un iedzīvotāju apgādi ar enerģiju. Enerģijas pietiekamība valsts ekonomiskai attīstībai un dzīves kvalitātes nodrošināšanai ir valsts drošības jautājums”.

Pamatnostādņu izstrādi koordinēja Vadības grupa, kuras darbu vadīja EM valsts sekretārs Kaspars Gerhards, bet tās sastāvā bija pārstāvji no Nacionālās Enerģētikas konfederācijas, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas, Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas, Baltijas jūras valstu sadarbības enerģētikā sekretariāta, Ekonomistu apvienības 2010, SIA Baltijas energosistēmu dispečeru centrs, AS “Latv-energo”, Latvijas biomasas asociācijas, Pasaules Enerģijas padomes Latvijas Nacionālās komitejas, kā arī Ekonomikas ministrijas. Pamatnostādnes izstrādāja ekspertu darba grupa, kas tika izveidota Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!