• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Lietuvas un Igaunijas valdību vadītājiem un spriežot par Baltijas valstu pozīcijām enerģētikas jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2006., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129174

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, aicinot ievērot citu valstu likumus

Vēl šajā numurā

28.02.2006., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Lietuvas un Igaunijas valdību vadītājiem un spriežot par Baltijas valstu pozīcijām enerģētikas jautājumos

Pirmdien, 27.februārī, Lietuvā, Traķos, darba vizītē ieradās delegācijas Latvijas Ministru prezidenta Aigara Kalvīša un Igaunijas premjerministra Andrusa Ansipa vadībā.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas premjerministru tikšanās galvenā tēma bija Baltijas valstu pozīciju pārrunāšana enerģētikas jautājumos, gatavojoties Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju sēdei, kas notiks šā gada 23. un 24.martā Briselē. Delegācijas apsprieda nacionālo enerģētikas stratēģiju izstrādi, kā arī citus ES un ārpolitikas jautājumus.

Ministru prezidenti parakstīja divus dokumentus – kopīgu Komunikē par jaunas atomelektrostacijas celtniecību, gāzes krātuvju izveidi un sašķidrinātas gāzes termināļa, iespējamu celtniecību Baltijā un Deklarāciju par kopējas Eiropas enerģētikas politikas nepieciešamību un enerģijas apgādes drošību Baltijā.

Komunikē paredz līdz 2006.gada beigām izstrādāt kopēju Baltijas valstu enerģētikas stratēģiju, kā arī veikt nepieciešamos pasākumus, lai līdz 2009.gadam pilnībā integrētu Baltijas elektrības tirgu.

Tika panākta vienošanās par jaunas atomelektrostacijas celtniecību Lietuvā, aicinot Baltijas valstu energokompānijas – Lietuvas “Lietuvos energija”, Latvijas “Latvenergo” un Igaunijas “Eesti Energia” uz vienlīdzīgiem nosacījumiem veikt investīcijas projekta izpētē un īstenošanā.

Kopīgajā deklarācijā valdību vadītāji atbalstīja kopējas Eiropas enerģētikas politikas izveidi un paziņoja, ka Baltijas valstu enerģētikas drošības problēma ir jārisina ES līmenī. Deklarācijā pausts uzskats, ka ES enerģētikas politika ir jāintegrē ES kopējā ārējā un drošības politikā.

Preses konferencē Aigars Kalvītis norādīja, ka pirmdien trīs Baltijas valstu valdību vadītāji vienojušies par vēsturiskiem dokumentiem, kas stiprinās Baltijas valstu enerģētisko neatkarību un veicinās energoapgādes drošību.

Lietuvas Ministru prezidents Aļģirds Brazausks uzsvēra, ka ir jāveido spēcīgāka ES enerģētikas politika, un atzīmēja, ka ES valstis un institūcijas nepietiekami izprot Baltijas valstu energoapgādes problēmas.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!