• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrs par ES finansējumu vides aizsardzības infrastruktūrai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2006., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128730

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties valstsvizītē Izraēlas Valstī 2006.gada 19.-22.februārī

Vēl šajā numurā

22.02.2006., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrs par ES finansējumu vides aizsardzības infrastruktūrai

Vides ministrs Raimonds Vējonis 17.februārī ir nosūtījis vēstuli fnanšu ministram ar lūgumu izskatīt iespēju mainīt indikatīvo ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda sadalījumu pēc nozarēm.

Vēstulē vides ministrs norāda, ka saskaņā ar Finanšu ministrijas sagatavoto ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda indikatīvo finansējuma sadalījumu starp Nacionālā stratēģiskā ietvardokumenta (NSID) pasākumiem liela mēroga vides aizsardzības infrastruktūras pasākumiem (finansējums no Kohēzijas fonda) likumdošanas ieviešanas nodrošināšanai ir piešķirts gandrīz divas reizes mazāks finansējums, nekā nepieciešams.

Vēl kritiskākā situācijā ir ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000, bioloģiskās daudzveidības saglabāšana, vēsturiski piesārņoto teritoriju sanācija, vides risku novēršana, kā arī vides monitoringa un kontroles sistēmas attīstībai nepieciešamo pasākumu īstenošana (finansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda). Šiem pasākumiem ir piešķirts gandrīz piecas reizes mazāks finansējums, nekā nepieciešams.

Kā vēstulē uzsver R.Vējonis, lielākā daļa no finanšietilpīgajiem Vides ministrijas kompetencē esošajiem NSID operacionālās programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” pasākumiem ir paredzēti pašvaldībām normatīvajos aktos noteikto funkciju īstenošanas nodrošināšanas atbalstam. Tā kā piedāvātais struktūrfondu finansējuma sadalījums nenodrošina vides aizsardzības pasākumiem nepieciešamos finanšu līdzekļus, ievērojami būs jāsamazina atbalsta apjoms pašvaldībām. Tas savukārt neļaus Latvijai izpildīt Latvijas ES iestāšanās līgumā uzņemtās saistības un ieviest ES direktīvu prasības.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!