• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par biodegvielas un citu atjaunojamo veidu degvielu izmantošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2006., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128607

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Augu šķirņu aizsardzības likumā

Vēl šajā numurā

21.02.2006., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par biodegvielas un citu atjaunojamo veidu degvielu izmantošanu

Otrdien, 14.februārī, Ministru kabinets apstiprināja Ekonomikas ministrijas sagatavoto atbildi Eiropas kopienu komisijas ģenerālsekretariātam, kurā paskaidrots, ka Latvija nav pārkāpusi Eiropas Padomes un Parlamenta direktīvas prasības un ir iesniegusi EK ziņojumu par biodegvielas un citu atjaunojamo veidu degvielas izmantošanas veicināšanu transportā (kā tas noteikts Direktīvā 2003/30/EK).

Ekonomikas ministrija Latvijas atbildi nosūtīs Latvijas Republikas pastāvīgajai pārstāvniecībai Eiropas Savienībā, kas to iesniegs Eiropas Komisijai.

Latvijas Republikas pārstāvniecība Eiropas Savienībā 2005.gada decembrī saņēma Eiropas Savienības Komisijas ģenerālsekretariāta formālo vēstuli ar paziņojumu par pārkāpumu, kurā norādīts, ka Latvija nav iesniegusi ziņojumu Komisijai, kā tas noteikts Direktīvas 2003/30/EK par biodegvielas un citu atjaunojamo veidu degvielas izmantošanas veicināšanu transportā 4.panta 1.punktā. Šis pants uzliek dalībvalstij par pienākumu katru gadu līdz 1.jūlijam iesniegt ziņojumu par: pasākumiem, kas veikti, lai veicinātu biodegvielas vai citu atjaunojamo veidu degvielas izmantošanu ar nolūku aizstāt dīzeļdegvielu un benzīnu transporta vajadzībām; par valsts resursiem, kas piešķirti, lai iegūtu biomasu enerģijas ražošanai citām nozarēm, izņemot transportu, un par iepriekšējā gadā tirgū laistās transporta degvielas kopējo apjomu un tīru biodegvielu vai biodegvielu maisījumu, kā arī citu atjaunojamo veidu degvielas daļu.

Ekonomikas ministrija informē Eiropas Komisiju, ka 2004.gada 15.aprīlī stājās spēkā 2004.gada 17.martā Latvijas Republikas Saeimā pieņemtais Biodegvielas likums, kurā pārņemtas Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 2003/30/EK par biodegvielu un citu atjaunojamo veidu degvielas izmantošanas veicināšanu transportā tiesību normas.

Šīs direktīvas 4.panta prasības par informatīvā ziņojuma sniegšanu iestrādātas likuma 4.pantā. Lai tiktu izpildītas Direktīvā 2003/30/EK un Biodegvielas likumā noteiktās prasības, Ekonomikas ministrija 2005.gada 6.jūlijā sagatavoja un nosūtīja Eiropas Komisijai informatīvo ziņojumu par pasākumiem, kas veikti, lai veicinātu biodegvielas izmantošanu.

Vēlāk ziņojums tika precizēts, papildinot ar informāciju par valsts resursiem, kas piešķirti, lai iegūtu biomasu enerģijas ražošanai citām nozarēm, izņemot transportu, kā arī sniegti papildu skaidrojumi par transporta degvielas apjomu 2004.gadā. Precizētais ziņojums par biodegvielas ieviešanas pasākumiem un biodegvielas apriti Latvijā nosūtīts Eiropas kopienu komisijas ģenerālsekretariātam 2005.gada 30.novembrī.  

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!