• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Bulgārijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2006., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128601

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par biodegvielas un citu atjaunojamo veidu degvielu izmantošanu

Vēl šajā numurā

21.02.2006., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Bulgārijā

Latvijas vēstnieks Alberts Sarkanis 16.februārī Bulgārijā, Sofijā, iesniedza akreditācijas rakstu Bulgārijas prezidentam Georgijam Parvanovam.

Sarunā Bulgārijas prezidents pateicās Latvijai par tās atbalstu Bulgārijas integrācijai Eiropas Savienībā (ES), 26.janvārī ratificējot Bulgārijas iestāšanās līgumu ES, kas stājies spēkā 10.februārī. G.Parvanovs uzsvēra Latvijas un Bulgārijas draudzīgās un konstruktīvās divpusējās attiecības un īpaši sadarbību daudzpusējos forumos un organizācijās, tai skaitā Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO). Ņemot vērā līdzīgu pēdējā pusgadsimta vēsturisko pieredzi, kā arī nākotnes perspektīvas, ir paplašināmi divpusējie ekonomiskie, kultūras un zinātnes sakari starp Latvijas un Bulgārijas sabiedrību. Prezidents G.Parvanovs nodeva Latvijas iedzīvotājiem un personīgi Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai veiksmes un panākumu vēlējumus.

Saistībā ar akreditāciju vēstniekam bija tikšanās ar Bulgārijas ārlietu ministra vietnieku Feimu Čauševu. Ārlietu viceministrs cita starpā uzsvēra arī NATO samita, kas notiks 2006.gada novembrī Rīgā, lielo nozīmi turpmākai sadarbībai starptautiskās drošības aspektos. Kā ievads Rīgas samitam aprīlī Sofijā tiks organizēta NATO valstu ārlietu ministru neformālā sanāksme.

A.Sarkanis rezidē Varšavā un ir arī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Polijā, Rumānijā un pie Svētā Krēsla.

Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā darbojas Latvijas goda konsulāts, kuru vada grāfs Aleksandrs Popovs.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!