• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar Izraēlas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2000., Nr. 409/412 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12763

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Dānijas sadarbību

Vēl šajā numurā

16.11.2000., Nr. 409/412

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar Izraēlas vēstnieku

Vakar, 15.novembrī, pie Ministru prezidenta Andra Bērziņa iepazīšanās vizītē ieradās Izraēlas vēstnieks Abrahams Benjamins. Sarunas sākumā Ministru prezidents atzina, ka tradicionāli abām valstīm ir labas divpusējās attiecības, un izteica pārliecību, ka turpmāk tās attīstīsies tikpat sekmīgi. A.Bērziņš augstu novērtēja arī Ebreju kopienas nozīmīgo ieguldījumu šajā procesā. Vēstnieks norādīja, ka Izraēla vēlas redzēt Latviju kā pilntiesīgu Eiropas Savienības un NATO locekli un novēlēja panākumus integrācijas procesā.

Sarunas gaitā Ministru prezidents atzina, ka vienai no svarīgākajām abu valstu sadarbības formām jābūt ekonomikai, un informēja par iespējām ekonomisko attiecību uzturēšanai, minot, ka Izraēlas investīciju piesaistīšanai un tirdzniecības apjoma paplašināšanai starp abām valstīm ir radīti nepieciešamie priekšnosacījumi. A.Benjamins atzina, ka Izraēla ir ieinteresēta sadarboties, un norādīja, ka raugās uz šādu iespēju optimistiski.

A.Benjamins informēja Ministru prezidentu par pašreizējo situāciju Tuvajos Austrumos un uzsvēra, ka Izraēla vēlas uzturēt miera procesu šajā reģionā. A.Bērziņš atzina, ka Latvija uzmanīgi seko līdzi notiekošajam Tuvajos Austrumos un ir šajā sarežģītajā situācijā ieinteresēta stabilitātē.

Ministru prezidents novēlēja A.Benjaminam panākumus, stājoties vēstnieka amatā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!