• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ārlietu nevalstiskajām organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2006., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Gruzijas Republikā

Vēl šajā numurā

08.02.2006., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ārlietu nevalstiskajām organizācijām

Otrdien, 7.februārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar aktīvākajiem ārpolitikas nozares nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem. Tikšanās laikā pārrunāta nevalstisko organizāciju līdzšinējā sadarbības pieredze ar Ārlietu ministriju un aktualitātes ārlietu jomā.

NVO pārstāvji uzsvēra ārlietu nozares aktuālos jautājumus, tostarp:

Latvijas nacionālās pozīcijas Eiropas Savienībā – nav īsti veiksmīga informācijas apmaiņa starp NVO un Ārlietu ministriju, ir jāveido informācijas apmaiņas sistēma. Savukārt NVO lobēšanas aktivitātes būtu veiksmīgākas, ja tās tiktu koordinētas un saskaņotas ar Ārlietu ministriju; finansējuma jautājums – organizācijas vēlas iegūt stabilu finansējumu, finansējuma iespējas attīstības sadarbībai; ekspertīzes jautājums – jānodrošina iespēja NVO ekspertīzi lobēt citu valstu diplomātiem, izmantojot Latvijas vēstniecības ārvalstīs; NATO sanāksme un Latvijas vēsts par samitu – ieteikums līdztekus samita pasākumiem plānot arī starptautiskus NVO forumus; dzimumu līdztiesības problēmas – īpaši kontekstā ar cilvēku tirdzniecību un upura atrašanos kādā ārvalstī; NVO vēlas, lai Latvijas pārstāvniecību tīkls ārvalstīs būtu plašāks un lai valsts aktivizētu informēšanas pasākumus par Latviju; NVO pārstāvji atgādināja, ka 2007.gadā Latvija prezidēs Baltijas jūras valstu padomē un tādēļ jau tagad jāsāk aktīvi plānot NVO pasākumus un tiem jāparedz budžetu līdzekļi.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis ar Ārlietu ministrijas amatpersonām tiksies pirmdien, 13.februārī, lai izvērtētu ministrijas rīcības plāna izpildes gaitu un pārrunātu NVO pārstāvju norādītos problēmjautājumus.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!