• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Gruzijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2006., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127566

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.02.2006., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Gruzijas Republikā

Pēc Gruzijas parlamenta spīkeres Nino Burdžanadzes ielūguma no 4. līdz 8.februārim Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre uzturas darba vizītē Gruzijā, Tbilisi.

Otrdien, 7.februārī, Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre Gruzijas galvaspilsētā kopā ar Gruzijas parlamenta spīkeri N.Burdžanadzi piedalījās Dienvidkaukāza un Baltijas valstu parlamentāriešu konferences “Reformu un sadarbības stratēģijas” atklāšanā. Konferencē, ko kopā ar Džordža Māršala centru rīko Gruzijas parlaments, piedalās Gruzijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas deputāti, kas darbojas aizsardzības un budžeta jomās. Tajā plānotas plašas diskusijas par parlamentu lomu aizsardzības jomas transformācijā un stabilas demokrātijas izveidē.

Vizītes ietvaros I.Ūdre atsevišķi tikās arī ar Gruzijas parlamenta spīkeri N.Burdžanadzi un deputātiem – dažādu politisko partiju pārstāvjiem. Tās laikā pārrunāti abu valstu sadarbības projekti likumdošanas harmonizēšanā ar ES normām, parlamentārās darbības reformas, komisiju un politisko partiju sadarbība, aktualitātes Gruzijā un Kaukāza reģionā, kā arī reģionālās sadarbības iespējas.

I.Ūdre tikās arī ar Gruzijas premjerministru Z.Nogaideli. Tika pārrunāta Latvijas un Gruzijas sadarbība gan Gruzijas virzībā uz NATO, gan integrācijas jomā ES kaimiņattiecību iniciatīvas ietvaros. Svarīgs aspekts sarunā bija enerģētika – stabilas elektroenerģijas piegāde un enerģētiskās atkarības mazināšana. Tāpat tika runāts par kultūras sakaru veicināšanu.

Saeimas priekšsēdētāja tikās arī ar Visas Gruzijas Patriarhu–Katolikosu Viņa svētību Iliju II.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!