• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas saziņas politiku, iesaistot visus pilsoņus, cilvēkus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2006., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127306

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Igaunijas, Latvijas, Slovēnijas konverģences programmām

Vēl šajā numurā

03.02.2006., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas saziņas politiku, iesaistot visus pilsoņus, cilvēkus

Eiropas Komisija 1.februārī pieņēma Balto grāmatu par Eiropas saziņas politiku. Komisijas priekšsēdētāja vietniece Margota Valstrēma teica: “Saziņa vispirms ir demokrātijas lieta. Cilvēkiem ir tiesības zināt, ko Eiropas Savienība (ES) dara un ko tā pārstāv. Un tiem ir tiesības uz pilntiesīgu dalību Eiropas projektā. Saziņa Eiropā nav tikai Briseles lieta. ES iestādēm un dalībvalstīm ir jāapvieno savi centieni. Eiropas Savienība ir kļuvusi par politisku projektu, bet tā nav atradusi savu vietu cilvēku sirdīs un prātos. Baltā grāmata ir Komisijas priekšlikums risināt šo problēmu un likt pamatus Eiropas Savienības saziņas politikai.”

Baltās grāmatas sagatavošanā ņemts vērā Komisijas 2005.gada jūlijā pieņemtais rīcības plāns saziņas jautājumos, kurā izklāstīti tie pasākumi, ko Komisija paredzējusi veikt, lai reformētu savas saziņas darbības, būtu tuvāk pilsoņiem un labāk reaģētu uz to vajadzībām.

Baltās grāmatas galvenais mērķis ir piesaistīt visas attiecīgās ieinteresētās personas (Kopienas iestādes un institūcijas, dalībvalstis, reģionu un vietējās pašvaldības iestādes, politiskās partijas un pilsonisko sabiedrību). Ir svarīgi uzlabot informētību un radīt apņemšanos.

Baltajā grāmatā ir ierosinātas piecas darbības jomas, kurās vajadzētu īstenot vienotu rīcību: kopīgu principu noteikšana saziņas pasākumiem Eiropas jautājumos; pilsoņu iesaistīšana; darbs ar plašsaziņas līdzekļiem un jaunajām tehnoloģijām; izpratne par sabiedrisko viedokli un kopīgs darbs.

Konsultācijas saistībā ar šo grāmatu ilgs sešus mēnešus. Šā perioda beigās Komisija sniegs atsauksmes un strādās ar citām ieinteresētajām pusēm, lai katrai minētajai darbības jomai sastādītu konkrētu darbības plānu.

Eiropas pilsoņi un ieinteresētās puses tiek aicinātas izteikties īpaši izveidotā tīmekļa vietnē, kas lasāma vairākās valodās:

http://europa.eu.int/comm/communication_white_paper/index_en.htm

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!