• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2006.gada Zaļās nedēļas konkursu Eiropas skolēniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2006., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas civilās aizsardzības reaģētspējas stiprināšanu

Vēl šajā numurā

03.02.2006., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2006.gada Zaļās nedēļas konkursu Eiropas skolēniem

Šāgada Zaļajā nedēļā galvenā uzmanība tiks veltīta bioloģiskajai daudzveidībai. Ikgadējā ekoloģiskā konference un izstāde notiks Briselē no 2006.gada 30.maija līdz 2.jūnijam. Tās pasākumos ietilpst arī Zaļās nedēļas skolēnu konkurss, kas mudina jauniešus no visām ES dalībvalstīm, kandidātvalstīm un EBTA valstīm iepazīties ar ekoloģijas jautājumiem un izpaust sevi mākslinieciski. Mazāki bērni var piedalīties konkursā ar zīmējumiem un gleznojumiem, kas atspoguļo viņu uzskatus par bioloģisko daudzveidību, bet vecāko klašu skolēni tiek aicināti iesniegt īsus digitālos video par to pašu tematu. Trīs pirmo vietu ieguvēji katrā kategorijā tiks uzaicināti uz apbalvošanas ceremoniju Briselē Zaļās nedēļas laikā. Labāko katras kategorijas konkursa darbu izlase tiks izrādīta konferencē. Konkursa darbu iesniegšanas termiņš ir 25.marts.

Sestais gadskārtējais Zaļās nedēļas skolēnu konkurss turpina iepriekšējos gados aizsākto. Pērn skolēni bija izveidojuši vairāk nekā 3000 darbu par klimata pārmaiņu tematiku. Šogad konkursa uzmanības centrā ir bioloģiskā daudzveidība. 2006.gads ir ļoti svarīgs, jo tas iezīmē pusceļu pretim ES mērķim 2010.gadā apturēt bioloģiskās daudzveidības mazināšanos.

Konkursā var piedalīties visas skolas, kas atrodas ES, kandidātvalstīs un EBTA valstīs. 2006.gada konkursā ir divas dalībnieku kategorijas:

mākslas darbi – gleznojumi un zīmējumi – 5–10 gadus veciem skolēniem individuāli; digitālie video – 11–16 gadus vecu skolēnu grupām (līdz četriem skolēniem grupā).

Darbus var iesniegt tikai ar skolas atbalstu. Darbi jāieskenē vai jārada digitāli un jānosūta Vides ģenerāldirektorātam, izmantojot pieteikuma veidlapas Zaļās nedēļas skolēnu konkursa tīmekļa vietnē, kas 20 valodās pieejama šādā adresē: www.greenweek2006.eun.org.

Skolotāji tiek mudināti konkursu iekļaut klašu nodarbībās; tīmeklī iespējams atrast dažas idejas un atbalstu. Darbus izvērtēt Eiropas Komisijai palīdzēs žūrija, kuras sastāvā būs ekoloģiskās izglītības jomā lietpratīgi skolotāji no visas Eiropas.

Iesniegšanas termiņš abās kategorijās – 2006.gada 25.marts.

EK pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!