• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzvērtīgu zemesgabalu izvēles kritērijiem zemes maiņai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2006., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par muitas nodokļa atcelšanas un kvotu konsultatīvo padomi

Vēl šajā numurā

18.01.2006., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzvērtīgu zemesgabalu izvēles kritērijiem zemes maiņai

Ministru prezidents Aigars Kalvītis otrdien, 17.janvārī, parakstījis rīkojumu par starpinstitūciju darba grupas izveidi, lai nodrošinātu likuma “Par zemes īpašnieku tiesībām uz kompensāciju par saimnieciskās darbības ierobežojumiem īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un mikroliegumos” 16.panta pirmajā daļā Ministru kabinetam dotā uzdevuma izpildi, kas paredz noteikt līdzvērtīgu zemesgabalu izvēles kritērijus zemes maiņai.

Par darba grupas priekšsēdētāju iecelta Laila Medina– Tieslietu ministrijas Politikas plānošanas departamenta direktore. Darba grupā darbosies pārstāvji no Tieslietu ministrijas, Vides ministrijas, Zemkopības ministrijas, Valsts zemes dienesta, valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamie īpašumi”.

Darba grupai uzdots izstrādāt un tieslietu ministram iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā noteikumu projektu par līdzvērtīgu zemesgabalu izvēles kritērijiem zemes maiņai atbilstoši likuma “Par zemes īpašnieku tiesībām uz kompensāciju par saimnieciskās darbības ierobežojumiem īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un mikroliegumos” noteiktajam deleģējumam.

Darba grupas priekšsēdētājs, ja nepieciešams, attiecīgo jautājumu risināšanai var iesaistīt citus speciālistus.

Likuma 16.pants nosaka zemes maiņas variantu saskaņošanu ar zemes īpašnieku. Panta pirmajā daļā noteikts, ka atbildīgā institūcija divu mēnešu laikā apzina iespējamos zemes maiņas variantus, kā arī izvērtē zemes īpašnieka norādītos vēlamos zemes maiņas variantus, ja viņš tādus ir norādījis, un informē zemes īpašnieku par iespējamiem zemes maiņas variantiem. Ja nav iespējams atbalstīt nevienu no zemes īpašnieka norādītajiem zemes maiņas variantiem, atbildīgā institūcija piedāvā citus līdzvērtīgus zemes maiņas variantus. Līdzvērtīgu zemesgabalu izvēles kritērijus nosaka Ministru kabinets.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!