• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalsta sistēmas nepieciešamību bērniem ar speciālām vajadzībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2006., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125790

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Komercreģistra ziņas

Vēl šajā numurā

15.01.2006., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalsta sistēmas nepieciešamību bērniem ar speciālām vajadzībām

12.janvārī izglītības un zinātnes ministre prof. Ina Druviete tikās ar bērnu un ģimenes lietu ministru Ainaru Baštiku, finanšu ministru Oskaru Spurdziņu, kā arī Veselības ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas un Labklājības ministrijas pārstāvjiem, lai diskutētu par speciālās izglītības atbalsta sistēmas izveidi Latvijā.

Ministre Ina Druviete uzsvēra, ka jautājums par speciālās izglītības attīstību ir ļoti svarīgs un par šīs jomas turpmāko attīstību atbildība jāuzņemas ne tikai Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), bet arī citām institūcijām. “Mūsu uzdevums ir, lai izglītības sistēmā vieta atrastos ikvienam. Izmantojot jau esošo pieredzi un tradīcijas, jāizveido 21.gadsimta vajadzībām atbilstoša izglītības sistēma cilvēkiem ar speciālām vajadzībām,” uzskata I.Druviete. Viņa norādīja, ka tuvākajā laikā jāizveido arī starpministriju darba grupa kopīgai rīcībai.

Ministres padomnieks Guntis Vasiļevskis klātesošos iepazīstināja ar IZM redzējumu šādas sistēmas izveidē. Viņš runāja gan par speciālās izglītības klasifikāciju un esošo situāciju Latvijā, gan par izglītības iestāžu tīklu, kā arī iepazīstināja ar citu valstu pieredzi un piedāvāja ministrijas izstrādāto modeli atbalsta centru izveidē.

Bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks par lielāko problēmu uzskata speciālo izglītības iestāžu viedokli, ka tikai šajās skolās bērni saņems vislabāko aprūpi. G.Vasiļevskis uzsvēra, ka Latvijā ir vairākas izglītības iestādes, kur bērni ar speciālām vajadzībām jau tiek integrēti vispārizglītojošajās skolās, pats svarīgākais – lai skola būtu gatava radīt nepieciešamo vidi šādiem bērniem.

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš uzsvēra nepieciešamību radīt vienkāršu, Latvijas apstākļiem atbilstošu vidi, kas vērsta uz attīstību, pakāpeniski palielinot finansējumu un attīstot arī metodisko bāzi. Viņš norādīja, ka viena no Eiropas Sociālā fonda prioritātēm ir sociālā iekļaušanās un bērnu ar speciālām vajadzībām integrācija noteikti ir svarīgs jautājums, kas saņemtu atbalstu finansējuma piešķiršanai.

Diskusijas nobeigumā I.Druviete uzsvēra, ka šis ir tikai ievads turpmākai starpministriju sadarbībai. Jau tuvākajā laikā būs iespēja iepazīties ar pārstāvēto ministriju viedokļiem par atbalsta sistēmas izveidi bērniem ar speciālām vajadzībām.

Izglītības un zinātnes ministrijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!