• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieces akreditāciju Austrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2000., Nr. 396/398 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Starptautiskā valūtas fonda misiju

Vēl šajā numurā

08.11.2000., Nr. 396/398

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieces akreditāciju Austrijā

Vakar, 7. novembrī, Vīnē, Hofburgas pilī, Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Elita Kuzma iesniedza akreditācijas vēstuli Austrijas Republikas federālajam prezidentam Tomasam Klestilam ( Dr. Thomas Klestil ).

Iesniedzot akreditācijas vēstuli, vēstniece norādīja, ka abas valstis vieno kopīgs redzējums par vienotu, drošu un plaukstošu nākotnes Eiropu. Vēstniece uzsvēra, ka Eiropas Savienība (ES) ir integrācijas modelis, kurā katra valsts, saglabājot savu vienreizīgumu, neatkarīgi no lieluma sniedz līdzvērtīgu ieguldījumu un ir nozīmīga vērtība vienotajai Eiropai.

Vēstniece norādīja, ka Latvija augstu vērtē Austrijas lomu Viduseiropā, kā arī tās nopietnos un sekmīgos centienus veidot labāku nākotni Balkānu reģiona valstīm. Šajā visas Eiropas drošībai svarīgajā jautājumā Austrija un Latvija jau ir strādājušas līdzās, nosūtot savus pārstāvjus miera uzturēšanas un civilajās misijās.

Austrijas pašreizējā veiksmīgā prezidentūra EDSO sadarbībā ar citām starptautiskajām organizācijām sniegusi reālu ieguldījumu Dienvidaustrumeiropas stabilitātes sekmēšanā. Savukārt Latvija, pēc divām dienām pirmoreiz vēsturē pārņemot prezidentūru Eiropas Padomē, apņemas turpināt un sekmēt šo visas Eiropas drošībai svarīgo problēmu risināšanu.

Runājot par Latvijas integrāciju ES, vēstniece teica, ka Austrijai un Latvijai jāuztur pastāvīgs politiskais dialogs. Īpaši svarīgi tas ir pašlaik, kad tiek diskutēts par Eiropas integrācijas nākotnes modeli. Latvijai būtisks ir Austrijas atbalsts tādam ES paplašināšanās modelim, kur katrs kandidāts tiek vērtēts pēc individuāli panāktā progresa. E.Kuzma apliecināja Latvijas apņemšanos pilnībā sagatavoties iestājai ES līdz 2002. gada beigām.

Skarot divpusējo attiecību prioritātes, vēstniece akcentēja kontaktu sekmēšanu starp abu valstu parlamentiem, sadarbības turpināšanu iekšlietu un tieslietu sektorā, sadarbību starp universitātēm un kultūras jomā. Vēstniece pauda apņēmību sekmēt Austrijas uzņēmēju un iedzīvotāju interesi par tūrisma iespējām Latvijā, kā arī par Latvijā strauji pieaugošo zinātņietilpīgo nozaru potenciālu.

Vēstniece Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas vārdā izteica Austrijas prezidentam ielūgumu nākamgad, Rīgas 800 gadu jubilejas gadā, apmeklēt Latviju valsts vizītē.

Atbildes runā Austrijas federālais prezidents Tomass Klestils uzsvēra Latvijas iespaidīgos panākumus valsts un sabiedrības reformēšanā un pauda atbalstu Latvijas ceļam uz ES. Viņš apsveica Latvijas valdības paveikto valodas likuma noteikumu pieņemšanā un ieviešanā un pauda Austrijas atbalstu sabiedrības sociālajai integrācijai. Prezidents apstiprināja Austrijas ieinteresētību Baltijas reģiona ekonomiskajā vienotībā un politiskajā stabilitātē un atzīmēja Latvijas ieguldījumu reģionālās sadarbības attīstībā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!