• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 3. janvāra noteikumi Nr. 8 "Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 10.decembra noteikumos Nr.535 "Noteikumi par vienreizēju kompensāciju Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbiniekam ar speciālo dienesta pakāpi, ja viņa veselībai nodarīts kaitējums"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2006., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125288

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.9

Vispārējās un profesionālās izglītības programmu licencēšanas kārtība

Vēl šajā numurā

06.01.2006., Nr. 4

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 8

Pieņemts: 03.01.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.8

Rīgā 2006.gada 3.janvārī (prot. Nr.1 15.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 10.decembra noteikumos Nr.535 “Noteikumi par vienreizēju kompensāciju Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbiniekam ar speciālo dienesta pakāpi, ja viņa veselībai nodarīts kaitējums”

Izdoti saskaņā ar likuma “Par policiju” 23.panta astoto daļu,
Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likuma 52.panta ceturto daļu
un Robežsardzes likuma 46.panta piekto daļu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2002.gada 10.decembra noteikumos Nr.535 “Noteikumi par vienreizēju kompensāciju Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbiniekam ar speciālo dienesta pakāpi, ja viņa veselībai nodarīts kaitējums” (Latvijas Vēstnesis, 2002, 185.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus “Iekšlietu ministrija” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “Iekšlietu ministrijas veselības un sociālo lietu valsts aģentūra” (attiecīgā locījumā).

2. Aizstāt 1.punktā vārdus “Valsts policijas un Drošības policijas darbi­niekam” ar vārdiem “policijas darbiniekam”.

3. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

“2. Darbinieks saņem vienreizēju kompensāciju, ja viņš, pildot dienesta pienākumus, cietis nelaimes gadījumā un guvis ievainojumu vai sakropļojumu vai viņa veselībai nodarīts cits kaitējums (turpmāk — nelaimes gadījums) un nelaimes gadījuma saistību ar dienesta pienākumu izpildi konstatējusi nelaimes gadījuma izmeklēšanas komisija, sastādot aktu par nelaimes gadījumu darbā.”

4. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

“4. Ja darbinieks ir cietis nelaimes gadījumā, lēmumu par viņa veselības traucējumu smaguma pakāpi pēc darbinieka ārstēšanās pabeigšanas vai pēc 16nedēļu ilga ārstēšanās perioda pieņem Iekšlietu ministrijas Centrālā medicīniskās ekspertīzes komisija un nosūta to Iekšlietu ministrijas veselības un sociālo lietu valsts aģentūrai.”

5. Svītrot 7.3.apakšpunktu.

6. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

“8. Iekšlietu ministrijas veselības un sociālo lietu valsts aģentūra piecu darbdienu laikā pārbauda iesniegtos dokumentus, pievieno normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sastādītu aktu par nelaimes gadījumu darbā un pieņem lēmumu par kompensācijas izmaksu vai par atteikumu izmaksāt kompensāciju. Par pieņemto lēmumu rakstiski paziņo darbiniekam vai personai, kura pārstāv viņa intereses. Lēmumu var apstrīdēt Iekšlietu ministrijā. Iekšlietu ministrijas lēmumu var pārsūdzēt tiesā.”

Ministru prezidents A.Kalvītis

Iekšlietu ministrs Dz.Jaundžeikars

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 7.janvāri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!