• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 3. janvāra noteikumi Nr. 7 "Muitošanas kārtība kuģa apgādē". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2006., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125287-muitosanas-kartiba-kuga-apgade

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.8

Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 10.decembra noteikumos Nr.535 "Noteikumi par vienreizēju kompensāciju Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbiniekam ar speciālo dienesta pakāpi, ja viņa veselībai nodarīts kaitējums"

Vēl šajā numurā

06.01.2006., Nr. 4

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 7

Pieņemts: 03.01.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.7

Rīgā 2006.gada 3.janvārī (prot. Nr.1 11.§)
Muitošanas kārtība kuģa apgādē
Izdoti saskaņā ar Muitas likuma 4.panta trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Noteikumi nosaka muitošanas kārtību, apgādājot ar krājumiem, rezerves daļām un aprīkojumu kuģi, kurš veic starp­tautiskus pārvadājumus (arī starp Eiropas Savienības dalībvalstīm).
2. Noteikumos lietoti šādi termini:

2.1. krājumi — preces, to skaitā patērējamas preces, kuras paredzētas lietošanai uz kuģa, kā arī degviela un smērvielas (izņemot aprīkojumu un rezerves daļas);

2.2. aprīkojums — kustamas, bet ne patērējamas lietas (izņemot rezerves daļas), kas atrodas uz kuģa un paredzētas lietošanai, to skaitā piederumi (piemēram, glābšanas laivas, dzīvības glābšanas piederumi, mēbeles, kuģa gultas veļa, aizkari);

2.3. rezerves daļas — labošanas vai aizvietošanas priekšmeti iestrādāšanai tajā pašā kuģī, ar ko tiek vesti;

2.4. uzraudzības muitas iestāde — muitas iestāde, kuras kontrolētajā teritorijā atrodas bunkurētājkuģis.
3. Apgādājot kuģi ar krājumiem, precēm piemēro atbilstošu muitošanas režīmu atkarībā no:

3.1. preču statusa brīdī, kad tās piegādā kuģim;

3.2. tā, vai kuģis atstāj Eiropas Kopienas muitas teritoriju vai neatstāj to.
4. Apgādājot kuģi ar aprīkojumu un rezerves daļām, tām piemēro muitošanas režīmu, ņemot vērā:

4.1. aprīkojuma un rezerves daļu preču statusu brīdī, kad tās piegādā kuģim;

4.2. kuģa piederību (kuģa karogu).
5. Kuģa apgādei ar naftas produktiem šajos noteikumos paredzētajā kārtībā var izmantot bunkurētājkuģi.
II. Muitošanas režīma piemērošana krājumiem
6. Ja kuģis atstāj Eiropas Kopienas muitas teritoriju:

6.1. Kopienas precēm piemēro muitas procedūru — izvešana;

6.2. ārpuskopienas precēm piemēro muitošanas režīmu — atpakaļizvešana;

6.3. ārpuskopienas precēm piemēro muitas procedūru — tranzīts, ja Eiropas Kopienas muitas teritorijā precēm nav bijusi piemērota kāda no muitas procedūrām ar ekonomisku ietekmi saskaņā ar Komisijas 1993.gada 2.jūlija Regulas (EEK) Nr.2454/93, ar ko nosaka īstenošanas noteikumus Padomes regulai (EEK) Nr.2913/92 “Par Kopienas Muitas kodeksa izveidi” (turpmāk — Regula Nr.2454/93), III sadaļu “Muitas procedūras ar ekonomisku ietekmi”.
7. Ja kuģis atstāj Eiropas Kopienas muitas teritoriju, saskaņā ar Padomes 1992.gada 12.oktobra Regulas (EEK) Nr.2913/92 “Par Kopienas Muitas kodeksa izveidi” 68.pantu komersants kā papildu informāciju par deklarēto ziņu un piemērotās muitas procedūras atbilstību iesniedz muitas iestādē dokumentu, kas apstiprina, ka kuģis atstās Eiropas Kopienas muitas teritoriju, vai apliecina to ar uzrakstu uz iesniegtajiem pavaddokumentiem.
8. Ja kuģis neatstāj Eiropas Kopienas muitas teritoriju vai preces patērē Eiropas Kopienas muitas teritorijā:

8.1. Kopienas precēm muitošanas režīmu nepiemēro. Preces piegādā, noformējot preču pavadzīmi;

8.2. ārpuskopienas precēm piemēro muitas procedūru — izlaišana brīvam apgrozījumam.
9. Veicot akcīzes preču pārvietošanu kuģa apgādei, piemēro arī normatīvos aktus akcīzes preču aprites jomā.
III. Muitošanas režīma piemērošana aprīkojumam un rezerves daļām
10. Ja Kopienas kuģim piegādā aprīkojumu un rezerves daļas, kurām ir Kopienas preču statuss, muitošanas režīmu nepiemēro. Ja Kopienas kuģim piegādā aprīkojumu un rezerves daļas, kurām ir ārpuskopienas preču statuss, piemēro muitas procedūru — izlaišana brīvam apgrozījumam.
11. Ja ārpuskopienas kuģim piegādā aprīkojumu un rezerves daļas, kurām ir Kopienas preču statuss, piemēro muitas procedūru — izvešana. Ja ārpuskopienas kuģim piegādā aprīkojumu un rezerves daļas, kurām ir ārpuskopienas preču statuss, piemēro muitas procedūru — tranzīts — vai muitošanas režīmu — atpakaļizvešana no Eiropas Kopienas muitas teritorijas.
IV. Bunkurētājkuģa izmantošana kuģa apgādē
12. Lai kuģa apgādē ar naftas produktiem izmantotu bunkurētājkuģi, komersantam nepieciešama muitas noliktavas turēšanas atļauja. Muitas noliktavas turēšanas atļauja nav nepieciešama, ja bunkurētājkuģi izmanto tikai kā transportlīdzekli, un degviela tajā netiek uzglabāta.
13. Kuģa apgādē ar naftas produktiem, izmantojot bunkurētājkuģi, piemēro Regulā Nr.2454/93 paredzētos muitas procedūras — ievešana muitas noliktavā — piemērošanas nosacījumus.
V. Vienkāršotās deklarēšanas kārtība apgādē ar naftas produktiem, izmantojot bunkurētājkuģi
14. Lai vienkāršotā kārtībā deklarētu kuģa apgādi ar naftas produktiem, izmantojot bunkurētājkuģi, komersantam normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā jāsaņem vienkāršotās deklarēšanas atļauja.
15. Lai veiktu kuģa apgādi ar naftas produktiem no bunkurētājkuģa, komersants par katru plānoto kuģa apgādi ar naftas produktiem iesniedz muitas iestādes amatpersonai vienkāršoto deklarāciju.
16. Muitas amatpersona reģistrē saņemto vienkāršoto deklarāciju.
17. Ja kuģa apgādi ar naftas produktiem no bunkurētājkuģa paredzēts veikt ārpus uzraudzības muitas iestādes kontrolētajām piestātnēm, komersants uzraudzības muitas iestādē iesniedz vienkāršoto deklarāciju. Uzraudzības muitas iestāde apzīmogo vienkāršoto deklarāciju ar muitas iestādes zīmogu (norādot datumu), reģistrē to un atstāj sev vienu eksemplāru. Otru eksemplāru komersants iesniedz muitas iestādē, kuras kontrolētajā teritorijā tiks veikta faktiskā kuģa apgāde ar naftas produktiem.
18. Muitas amatpersona pieņem vienkāršoto deklarāciju un izdara uz tās atzīmi muitas zīmoga veidā, dodot atļauju veikt kuģa apgādi ar naftas produktiem no bunkurētājkuģa.
19. Līdz kuģa atiešanai, bet ne vēlāk kā nākamajā darbdienā pēc tam, kad pabeigta kuģa apgāde ar naftas produktiem no bunkurētājkuģa, komersants iesniedz naftas produktu pieņemšanas un nodošanas aktu muitas iestādē, kuras kontrolētajā teritorijā notiek faktiskā apgāde.
20. Tās muitas iestādes amatpersona, kuras kontrolētajā teritorijā notiek faktiskā kuģa apgāde, salīdzina vienkāršotajā deklarācijā un naftas produktu pieņemšanas un nodošanas aktā norādīto naftas produktu daudzumu, apzīmogo vienkāršotās deklarācijas eksemplārus ar muitas iestādes zīmogu (norādot datumu), kā arī apstiprina labojumus ar personīgo zīmogu un parakstu.
21. Komersants, kurš veic kuģa apgādi ar naftas produktiem, izmantojot bunkurētājkuģi, vienkāršotās deklarēšanas atļaujā norādītajā termiņā uzraudzības muitas iestādē iesniedz papildu deklarāciju.
22. Lai noformētu papildu deklarāciju, komersants iesniedz uzraudzības muitas iestādē, kura uzsāka attiecīgā muitošanas režīma piemērošanu, papildu deklarācijas eksemplāru, ko apstiprinājusi muitas iestāde, kuras kontrolētajā teritorijā notiek faktiskā kuģa apgāde.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!