• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Pirmo ziemas olimpisko spēļu atklāšanā Siguldā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2005., Nr. 210 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124850

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.12.2005., Nr. 210

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Pirmo ziemas olimpisko spēļu atklāšanā Siguldā

2005.gada 28.decembrī:

Labvakar, mīļie sportisti, mīļie sporta līdzjutēji un cienītāji, siguldieši!
Sigulda atkal kārtējo reizi ir kļuvusi par ziemas galvaspilsētu Latvijā, kaut gan šajā pasākumā piedalās arī citas pilsētas. Es vēlētos šajā ziemas vēsajā vakarā apsveikt tos visus gandrīz 600 sportistus, kas piedalās šajās mūsu pašās pirmajās Latvijas ziemas olimpiādes spēlēs. Es novēlu katram sasniegt to labāko, uz ko viņš ir spējīgs, un es novēlu it īpaši laimīgu ceļavēju tiem, kuri šajās sacensībās izcīnīs savu vietu Latvijas komandā, kas drīz vien dosies uz Itāliju, uz Turīnas olimpiskajām spēlēm. Tātad lieta ir pavisam nopietna un dažos sporta veidos nopietnāka nekā citos.
Šajā 2005.gada izskaņā vēlētos izmantot arī izdevību kā Valsts prezidente pateikt īpašu paldies visiem Latvijas sportistiem, gan ziemas sporta veidu piekopējiem, gan visiem citiem, par to, ko viņi iepriekšējā gadā ir sasnieguši un cik ļoti daudz reižu viņi mums visiem Latvijā ir sagādājuši lepnumu un prieka brīžus. Sirsnīgs paldies jums visiem! Lai jums visiem ir spēks, veselība, prieks, sportiskais gars turpināt tāpat kā līdz šim un sasniegt arvien lielākas, augstākas virsotnes. Mēs tiešām esam lepni par jums, un, man šķiet, tādai zemei kā Latvija mūsu sasniegumi ir vairāk nekā apmierinoši.
Tātad novēlu tikai uz priekšu, arvien labākus rezultātus, aiz jums stāv milzīgas līdzjutēju masas, kas jums tiešām dzīvo līdzi un novēl visu to labāko. Es priecājos par šo tiešām grandiozo pasākumu un līdz ar to pasludinu Latvijas vēsturiski pirmās ziemas olimpiādes notikumus par atklātiem!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!