• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par svarīgākajiem notikumiem Latvijas ārpolitikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2005., Nr. 210 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124848

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Parlamentā paveikto 2005.gadā

Vēl šajā numurā

30.12.2005., Nr. 210

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par svarīgākajiem notikumiem Latvijas ārpolitikā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks uzskata, ka 2005.gada lielākie sasniegumi ārpolitikā ir minoritāšu jautājumu aktualitātes mazināšana, Latvijai labvēlīga Eiropas Savienības (ES) ilgtermiņa budžeta projekta apstiprināšana un mūsu valstij dotā iespēja organizēt nākamo NATO samitu Rīgā.

Ratificējot Eiropas Padomes Vispārējo nacionālo minoritāšu aizsardzības konvenciju Saeimā, Latvija izpildīja visas rekomendācijas, un gada nogalē Eiropas Padome slēdza pēcmonitoringa dialogu ar Latviju. “Latvija vēlreiz apliecināja, ka mūsu valstī pastāvošais cilvēktiesību aizsardzības līmenis atbilst starptautiskajam standartiem, tādēļ ceru, ka līdz ar šo – minoritāšu – jautājumu aktualitāte samazināsies,” uzskata ministrs.

Latvijai labvēlīga ES ilgtermiņa budžeta projekta apstiprināšana dos iespēju mūsu valstij uzturēt augstu attīstības tempu nākamajos gados un pietuvoties attīstītāko valstu dzīves līmenim.

Savukārt Latvijai dotā iespēja organizēt nākamo NATO samitu Rīgā būs impulss visa reģiona drošībai un atpazīstamībai. Tas ir arī pozitīvs mūsu valsts novērtējums, jo Latvijai uzticēts rīkot augsta līmeņa starptautisku pasākumu.

Artis Pabriks uzskata, ka pozitīvas tendences vērojamas arī Latvijas un Krievijas attiecību spektrā. Šogad Latvija beidzot ir saņēmusi atļauju konsulāta atvēršanai Kaļiņingradā. 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!