Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk.

Piekrītu
  • Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī.

Ministru kabineta izdotos tiesību aktus publicēšanai nosūta Valsts kanceleja. Tie publicējami parasti divu darbdienu laikā pēc dokumenta saņemšanas.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 27. decembra noteikumi Nr. 1019 "Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2005., Nr. 210 (3368) https://www.vestnesis.lv/ta/id/124803

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1020

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 14.oktobra noteikumos Nr.567 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm darba samaksu"

Vēl šajā numurā

30.12.2005., Nr. 210 (3368)

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1019

Pieņemts: 27.12.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1019

Rīgā 2005.gada 27.decembrī (prot. Nr.77 42.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"
Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 4.punktu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138.nr.) šādus grozījumus:

1.1. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 54. un 55.punktu šādā redakcijā:

"54) Komisijas 2005.gada 3.jūnija Direktīvas 2005/37/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 86/362/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās un konkrētos augu izcelsmes produktos, ieskaitot augļus un dārzeņus;

55) Komisijas 2005.gada 8.jūlija Direktīvas 2005/46/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem amitrāza atlieku daudzumiem.";

1.2. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 5.punktu šādā redakcijā:

"5.

Amitrāzs (amitrāzs un visu tā metabolītu

(kas satur 2,4-dimetil-anilīnu) summa, izteikta kā amitrāzs)

0,05*"

1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 109.punktu šādā redakcijā:

"109.

Propizamīds

0,02* p2"

1.4.papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 165., 166., 167., 168., 169. un 170.apakšpunktu šādā redakcijā:

"165.

Izoksaflutols (izoksaflutola, RPA 202248 un RPA 203348 summa, izteikta kā izoksaflutols)1

0,05*p2

166.

Trifloksistrobīns

0,3 p2 - miežiem

0,05 p2 - rudziem

0,05 p2 - tritikālei, kviešiem

0,02* p2 - pārējiem

167.

Etilkarfentrazons (noteikts kā karfentrazons un izteikts kā etilkarfentrazons)

0,05* p2

168.

Fenamidons

0,02* p2

169.

Mekoprops (p-mekopropa un mekopropa summa, izteikta kā mekoprops)

0,05* p2

170.

Maleīnhidrazīds

0,2* p2"

1.5. papildināt 2.pielikuma piezīmes ar tekstu šādā redakcijā:

"p2- līdz 2009.gada 24.jūnijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.

1- RPA 202248 ir 2-ciano-3-ciklo­propil-1-(2-metilsulfonil-4-trifluor­metilfe­nil)propān-1,3-dions. RPA 203328 ir 2-metānsulfonil-4-trifluormetil­benzoskābe.";

1.6. izteikt 3.pielikuma 2.11.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.11. Fenhlorfoss, heptahlors un maleīnhidrazīds

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Fenhlorfoss*6

Hepta­hlors*7

Maleīn-hidrazīds

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,2* p3

1.1.

citrusaugļi:

0,01*

0,01*

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,01*

0,01*

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,01*

0,01*

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,01*

0,01*

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,01*

0,01*

1.5.1.

vīnogas:

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

avenes

kazenes

loganogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

1.6.

dažādi augļi:

0,01*

0,01*

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

liči

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,01*

0,01*

0,2* p3

galda bietes

batātes

burkāni

saldie kartupeļi

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,01*

0,01*

ķiploki

15 p3

sīpoli

15 p3

šalotes

15 p3

vasaras sīpoli

pārējie

0,2* p3

2.3.

augļu dārzeņi:

0,01*

0,01*

0,2* p3

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

baklažāni

paprika

tomāti

pārējie

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

garaugļu gurķi

īsaugļu gurķi

cukini

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,01*

0,01*

0,2* p3

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

brokoļi (sparģeļkāposti)

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

rožkāposti (Briseles kāposti)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

lapu kāposti

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi

0,01*

0,01*

0,2* p3

2.5.1.

salāti un salātveidīgie

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,01*

0,01*

0,2* p3

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,01*

0,01*

0,2* p3

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,01*

0,01*

0,2* p3

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,01*

0,01*

0,2* p3

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,01*

0,01*

0,5* p3

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas

sinepju sēklas

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,01*

0,01*

50

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,02*

0,5* p3

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*

0,01*

0,5*p3"

1.7. izteikt 3.pielikuma 2.17.apakšnodaļu šādā redakcijā:

2.17. Lambdacihalotrīns un amitrāzs

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Lambdacihalotrīns

Amitrāzs*10

1

2

3

4

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*

1.1.

citrusaugļi:

apelsīni

0,1

citroni

0,2

greipfrūti

0,1

laimi

0,2

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

0,2

pampelmūzes

0,1

pārējie

0,02*

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,1

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

aprikozes

0,2

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

0,2

plūmes

pārējie

0,1

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

0,2

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,5

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,02*

avenes

kazenes

loganogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

0,1

jāņogas (sarkanās un baltās)

0,1

upenes

0,1

pārējās

0,02*

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,2

1.6.

dažādi augļi:

0,02*

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

liči

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

galda bietes

batātes

burkāni

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

0,1

sakņu pētersīļi

selerijas

0,1

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,02*

2.2.

sīpolu dārzeņi:

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

0,05

pārējie

0,02*

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

baklažāni

0,5

paprika

0,1

tomāti

0,1

pārējie

0,02*

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,1

gurķi

korgetes

pipargurķīši

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,05

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,1

brokoļi (sparģeļkāposti)

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi

rožkāposti (Briseles kāposti)

0,05

galviņkāposti

0,2

pārējie

0,02*

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi

1

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

lapu kāposti

pārējie

2.4.4.

kolrābji

0,02*

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi

2.5.1.

salāti un salātveidīgie

1

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie

spināti

0,5

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

0,02*

2.5.3.

ūdens kreses

0,02*

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,02*

pārējie

2.5.5.

garšaugi:

1

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

pupas (ar pākstīm)

0,2

pupas (bez pākstīm)

0,02*

zirņi (ar pākstīm)

0,2

zirņi (bez pākstīm)

0,2

pārējie

0,02*

2.7.

stublāju dārzeņi:

artišoki

fenhelis

puravi

0,3

rabarberi

selerijas

0,3

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

0,02*

2.8.

sēnes:

kultivētās sēnes

0,02*

meža sēnes

0,5

3.

Pākšaugi:

0,02*

0,05*

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,02*

kokvilnas sēklas

1

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (lobītas)

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

0,05*

5.

Kartupeļi:

0,02*

0,05*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

1

0,1*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

10

0,1*"

1.8. izteikt 3.pielikuma 2.26.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.26. Propoksurs, propizamīds un triazofoss

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Propoksurs

Propizamīds

Triazofoss

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,02* p3

0,02*

1.1.

citrusaugļi:

apelsīni

citroni

0,3

greipfrūti

laimi

0,3

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

0,3

pampelmūzes

pārējie

0,05*

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,05*

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,05*

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

0,05*

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

1

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,05*

avenes

kazenes

loganogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

0,2

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

0,2

upenes

0,2

pārējās

0,05*

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,05*

1.6.

dažādi augļi:

0,05*

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

liči

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,05*

0,02* p3

0,02*

galda bietes

batātes

burkāni

saldie kartupeļi

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,05*

0,02* p3

0,02*

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

0,05*

0,02* p3

0,02*

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

baklažāni

paprika

tomāti

pārējie

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

garaugļu gurķi

īsaugļu gurķi

cukini

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,02* p3

0,02*

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,5

brokoļi (sparģeļkāposti)

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

rožkāposti (Briseles kāposti)

galviņkāposti

0,5

pārējie

0,05*

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

0,05*

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

lapu kāposti

pārējie

2.4.4.

kolrābji

0,05*

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi

0,05*

1 p3

0,02*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie

0,02* p3

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,02* p3

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,02* p3

2.5.5.

garšaugi:

1p3

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*

0,02* p3

0,02*

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,02* p3

0,02*

artišoki

fenhelis

puravi

1

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

0,05*

2.8.

sēnes:

0,05*

0,02* p3

0,02*

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*

0,02* p3

0,02*

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,05*

0,05* p3

kokvilnas sēklas

0,1

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas

sinepju sēklas

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

0,02*

5.

Kartupeļi:

0,05*

0,02* p3

0,02*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,05* p3

0,05*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*

0,05* p3

0,05*"

1.9. papildināt 3.pielikumu ar 2.60. un 2.61.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.60. Izoksaflutols, trifloksistrobīns un etilkarfentrazons

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Izoksa­flutols*41

Trifloksistrobīns

Etilkarfentra-zons*42

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05* p3

 

0,01* p3

1.1.

citrusaugļi:

0,3 p3

 

apelsīni

 

citroni

 

greipfrūti

 

laimi

 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

 

pampelmūzes

 

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,02* p3

 

Indijas rieksti

 

Brazīlijas rieksti

 

ciedru rieksti

 

kastaņi

 

kokosrieksti

     
 

lazdu rieksti

 

Makadamijas rieksti

 

mandeles

 

pekanrieksti

 

pistācijas

 

valrieksti

 

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,5 p3

 

āboli

 

aivas

 

bumbieri

 

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

 
 

aprikozes

1 p3

 

ķirši

1 p3

 

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

1 p3

 

plūmes

 
 

pārējie

0,02* p3

1.5.

ogas un sīkie augļi:

 

1.5.1.

vīnogas:

5 p3

 

galda vīnogas

 

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,02* p3

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,02* p3

 

avenes

 

kazenes

 

loganogas

 

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

 
 

dzērvenes

 
 

mellenes

 
 

ērkšķogas

1 p3

 

jāņogas (sarkanās un baltās)

1 p3

 

upenes

1 p3

 

pārējās

0,02* p3

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,02* p3

1.6.

dažādi augļi:

 
 

ananasi

 
 

avokado

 
 

banāni

0,05 p3

 

dateles

 
 

granāti

 
 

kivi augļi

 
 

kumkvats

     
 

liči

 
 

mango

 
 

olīvas

 
 

pasiflora

 
 

vīģes

 
 

pārējie

0,02* p3

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05* p3

 

0,01* p3

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,02* p3

 

galda bietes

 

batātes

 

burkāni

 

saldie kartupeļi

 

kāļi

 

mārrutki

 

pastinaks

 

plostbārdis

 

redīsi, rutki

 

sakņu pētersīļi

 

selerijas

 

topinambūrs

 

rāceņi

 

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,02* p3

 

ķiploki

 

sīpoli

 

šalotes

 

vasaras sīpoli

 

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

 

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

 
 

baklažāni

 
 

paprika

 
 

tomāti

0,5 p3

 

pārējie

0,02* p3

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,2 p3

 

garaugļu gurķi

 

īsaugļu gurķi

 

cukini

 

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

 
 

arbūzi

 
 

melones

0,3 p3

 

ķirbji

 
 

pārējie

0,02* p3

2.3.4.

cukurkukurūza

0,02* p3

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

0,02* p3

 

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

brokoļi (sparģeļkāposti)

 

ziedkāposti

 

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

 

rožkāposti (Briseles kāposti)

 

galviņkāposti

 

pārējie

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

 

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

 

lapu kāposti

 

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi

0,02* p3

2.5.1.

salāti un salātveidīgie

 

kreses

 

salāti

 

salātu baldriņi

 

endīvijas

 

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie

 

spināti

 

biešu lapas (lapu bietes)

 

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

 

kārveles

 

maurloki

 

pētersīļi

 

seleriju lapas

 

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,02* p3

 

pupas (ar pākstīm)

 

pupas (bez pākstīm)

 

zirņi (ar pākstīm)

 

zirņi (bez pākstīm)

 

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,02* p3

 

artišoki

 

fenhelis

 

puravi

 

rabarberi

 

selerijas

 

lapu artišoki

 

sparģeļi

 

pārējie

     

2.8.

sēnes:

0,02* p3

 

kultivētās sēnes

 

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05* p3

0,02* p3

0,01* p3

 

lēcas

 

pupas

 

zirņi

 

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,1* p3

0,05* p3

0,02* p3

 

kokvilnas sēklas

 

linsēklas

 

magoņu sēklas

 

rapšu sēklas

 

saulespuķu sēklas

 

sinepju sēklas

 

sezama sēklas

 

sojas pupas

 

zemesrieksti

 

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05* p3

0,02* p3

0,01* p3

 

agrie kartupeļi

 

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1* p3

0,05* p3

0,02* p3

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1* p3

30 p3

0,02* p3

2.61. Fenamidons, mekoprops

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Fenamidons

Mekoprops*43

1

2

3

4

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

 

0,05* p3

1.1.

citrusaugļi:

0,02* p3

 

apelsīni

 

citroni

 

greipfrūti

 

laimi

 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

 

pampelmūzes

 

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,02* p3

 
 

Indijas rieksti

 

Brazīlijas rieksti

 

ciedru rieksti

 

kastaņi

 

kokosrieksti

 

lazdu rieksti

 

Makadamijas rieksti

 

mandeles

 

pekanrieksti

 

pistācijas

 

valrieksti

 

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,02* p3

 

āboli

 

aivas

 

bumbieri

 

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,02* p3

 

aprikozes

 

ķirši

 

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

 

plūmes

 

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

 

1.5.1.

vīnogas:

0,5 p3

 

galda vīnogas

 

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,02* p3

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,02* p3

 

avenes

 

kazenes

 

loganogas

 

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,02* p3

 

dzērvenes

 

mellenes

 

ērkšķogas

 

jāņogas (sarkanās un baltās)

 

upenes

 

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,02* p3

1.6.

dažādi augļi:

0,02* p3

 
 

ananasi

 

avokado

 

banāni

 

dateles

 

granāti

 

kivi augļi

 

kumkvats

 

liči

 

mango

 

olīvas

 

pasiflora

 

vīģes

 

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

 

0,05* p3

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,02* p3

 

galda bietes

 

batātes

 

burkāni

 

saldie kartupeļi

 

kāļi

 

mārrutki

 

pastinaks

 

plostbārdis

 

redīsi, rutki

 

sakņu pētersīļi

 

selerijas

 

topinambūrs

 

rāceņi

 

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,02* p3

 

ķiploki

 

sīpoli

 

šalotes

 

vasaras sīpoli

 

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

 

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

 
 

baklažāni

 
 

paprika

 
 

tomāti

0,5 p3

 

pārējie

0,02* p3

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,02* p3

 

garaugļu gurķi

 

īsaugļu gurķi

 

cukini

 

pārējie

   

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

   
 

arbūzi

 
 

melones

0,1 p3

 

ķirbji

 
 

pārējie

0,02* p3

2.3.4.

cukurkukurūza

0,02* p3

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,02* p3

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

brokoļi (sparģeļkāposti)

 

ziedkāposti

 

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

 

rožkāposti (Briseles kāposti)

 

galviņkāposti

 

pārējie

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

 

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

 

lapu kāposti

 

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi

 

2.5.1.

salāti un salātveidīgie

2 p3

 

kreses

 

salāti

 

salātu baldriņi

 

endīvijas

 

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie

0,02* p3

 

spināti

 

biešu lapas (lapu bietes)

 

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,02* p3

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,02* p3

2.5.5.

garšaugi:

0,02* p3

 

kārveles

 

maurloki

 

pētersīļi

 

seleriju lapas

 

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,02* p3

 

pupas (ar pākstīm)

 

pupas (bez pākstīm)

 

zirņi (ar pākstīm)

 

zirņi (bez pākstīm)

 

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,02* p3

 
 

artišoki

 

fenhelis

 

puravi

 

rabarberi

 

selerijas

 

lapu artišoki

 

sparģeļi

 

pārējie

2.8.

sēnes:

0,02* p3

 

kultivētās sēnes

 

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,02* p3

0,05* p3

 

lēcas

 

pupas

 

zirņi

 

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,05* p3

0,05* p3

 

kokvilnas sēklas

 

linsēklas

 

magoņu sēklas

 

rapšu sēklas

 

saulespuķu sēklas

 

sinepju sēklas

 

sezama sēklas

 

sojas pupas

 

zemesrieksti

 

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,02* p3

0,05* p3

 

agrie kartupeļi

 

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,05* p3

0,1* p3

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,05* p3

0,1* p3"

1.10.papildināt 3.pielikuma piezīmes ar piezīmi šādā redakcijā:

"p3 - līdz 2009.gada 24.jūnijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.";

1.11.papildināt 3.pielikuma piezīmes ar 41., 42. un 43.piezīmi šādā redakcijā:

"41.Izoksaflutola, RPA 202248 un RPA 203348 summa, izteikta kā izoksaflutols. RPA 202248 ir 2-ciano-3-ciklopropil-1-(2-metilsulfonil-4-trifluormetilfenil) propān-1,3-dions. RPA 203328 ir 2-metānsulfonil-4-trifluormetilbenzoskābe.

42. Noteikts kā karfentrazons un izteikts kā etilkarfentrazons.

43. P-mekopropa un mekopropa summa, izteikta kā mekoprops."

2. Šo noteikumu 1.2. un 1.7.apakšpunkts stājas spēkā ar 2007.gada 10.janvāri.

3. Noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 4.decembri.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!