• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darba un likumdošanas programmu 2006.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2005., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lidojumiem cilvēkiem ar ierobežotām iespējām

Vēl šajā numurā

21.12.2005., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darba un likumdošanas programmu 2006.gadam

Debates: 2005.gada 13.decembrī

Balsojums: 2005.gada 15.decembrī

Eiropas Parlaments 15.decembrī ar nelielu balsu vairākumu: 255 – par, 251 – pret un 32 atturoties, atbalstīja EPP-DE (kristīgo demokrātu), liberāļu un Nāciju Eiropas grupu virzīto rezolūciju par Eiropas Komisijas (EK) 2006.gada darba un likumdošanas programmu. Deputāti programmu atbalsta, rezolūcijā uzsverot tās jomas, kurās ES izpildvarai jāiegulda papildu darbs: pētniecībā un cilvēkresursu attīstībā, vides aizsardzībā, imigrācijas politikā, labākā un vienkāršākā likumdošanā.

Attiecībā uz daudzgadu finanšu plānu Parlaments sagaida, ka Komisija aizstāvēs savu nostāju par pietiekamiem līdzekļiem ES kopējo pasākumu finansējumam 2007.–2013.gadā. Deputāti atgādina, ka ES nākamgad pieņems 40 daudzgadu programmas, kuras jāsāk īstenot jau līdz 2006.gada beigām.

Polemiskākie jautājumi debatēs un balsojumā attiecās uz aicinājumu sākt pārdomu periodu par Eiropas Savienības ārējām robežām, atbalstīt ģimenes politiku un ierosinājumu par konsekventu politiku ātrajai medicīniskajai palīdzībai.

ES vajadzīga ģimenes atbalsta un dzimstības veicināšanas politika, lai iedzīvotāji labāk varētu apvienot profesionālo un ģimenes dzīvi, teikts rezolūcijā. Deputāti ierosina pārskatīt direktīvu par bērna kopšanas atvaļinājumu: tai jābūt labāk piemērojamai un efektīvākai. Parlaments atzinīgi novērtē, ka Komisijas darba prioritātēs īpašu vietu ieņem cilvēkresursu attīstība, tehnoloģiskie jauninājumi un pētniecība. Deputāti atbalsta arī EK priekšlikumu izveidot Eiropas Tehnoloģiju institūtu un brīvprātīgo Eiropas kvalifikācijas sistēmu, bet nožēlo, ka pietiekama vieta programmā nav atvēlēta ES izglītības sistēmas nepilnībām.

Vides jomā deputāti prasa Komisijai izstrādāt stratēģijas, lai gaisa transportu iekļautu ES emisiju tirdzniecības sistēmās. Parlaments aicina sniegt papildu ieguldījumu tūrisma nozarē, kam Eiropas Savienības ekonomikā ir liela nozīme un kas palīdz radīt jaunas darbavietas.

Komisijai būtu jāsāk sagatavošanās darbi eiro ieviešanai jaunajās dalībvalstīs, tomēr vienlaikus stingri izvērtējot šajās valstīs sasniegto.

Komisijai ātrāk jāuzlabo tiesību akti, pārraugot jau esošos un kopā ar Parlamentu nosakot vienkāršošanas prioritātes.

Lai plānotu darbu ilgākā termiņā, Parlaments aicina īstenot stratēģiju, kas atvieglotu Eiropas konstitūcijas ātru pieņemšanu. Konstitūcijai jāpamatojas uz Konstitucionālā līguma pašreizējo projektu, “ko ratificējušas vairāk nekā puse dalībvalstu, kuras pārstāv vairāk nekā 50% no Savienības iedzīvotājiem”.

Eiropas Parlamenta informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!