• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par notikušajām parlamenta vēlēšanām Irākā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2005., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124049

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vīzu izsniegšanu Latvijas vēstniecībā Kazahstānā

Vēl šajā numurā

20.12.2005., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par notikušajām parlamenta vēlēšanām Irākā

Ārlietu ministrija (ĀM) apsveic Irākas tautu ar 15.decembrī notikušajām parlamenta vēlēšanām, kas ir pamats pastāvīgas valdības izveidei un viens no galvenajiem faktoriem valsts turpmākajai stabilitātei un demokratizācijai. Šīs vēlēšanas ir svarīgas politisko procesu pārņemšanai pašu irākiešu rokās.

Būtiska ir ievērojamā irākiešu aktivitāte gan balsojot, gan kandidējot, kas liecina, ka jaunievēlētais parlaments pārstāvēs visus Irākas etniskos grupējumus. Mēs apsveicam irākiešu drosmi stāties pretī terorisma draudiem un ceram, ka šīs vēsturiskās vēlēšanas pieliks punktu vardarbībai, nesīs mieru un stabilitāti Irākas valstij un tautai, kā arī būs tālāks pamats sabiedrības vienotībai, sekmēs reģiona stabilitāti. Irākas parlamentārās vēlēšanas jau ir trešais balsojums šajā gadā pēc pagaidu Nacionālās asamblejas vēlēšanām un konstitucionālā referenduma. Saskaņā ar Irākas vēlēšanu komisijas informāciju vēlēšanās piedalījušies ap 70% balsstiesīgo vēlētāju. 275 parlamenta deputātu skaitliskais sastāvs tiks izveidots no 7655 izvirzītajiem kandidātiem, kas pārstāv 307 politiskos grupējumus.

Jaunā parlamenta uzdevums būs iecelt prezidentu un divus viceprezidentus, kam 15 dienu laikā jānosauc premjerministra kandidatūra un 30 dienu laikā jāizveido kabinets, to apstiprinot parlamentā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!