• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības 2006.gada budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2005., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123864

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piedāvājumu Finanšu perspektīvai 2007.-2013. gadam

Vēl šajā numurā

16.12.2005., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības 2006.gada budžetu

Eiropas Parlaments (EP) vakar, 15.decembrī, galīgajā balsojumā apstiprināja nākamā gada Eiropas Savienības (ES) budžetu, tostarp arī EP deputāta Valda Dombrovska piedāvājumu – samazināt ES institūciju administratīvos izdevumus par 7,5 miljoniem eiro, salīdzinot ar institūciju sākotnējiem pieprasījumiem.

Šo priekšlikumu jau iepriekš apstiprināja gan 5.decembra EP Budžeta komitejas 2.lasījumā, gan 27.oktobra EP 1.lasījumā, kad tika atbalstīts arī V.Dombrovska priekšlikums samazināt EP budžeta izdevumus par 20 miljoniem eiro, kas jau ir galīgais lēmums.

“Galvenās prioritātes, kas attiecas uz citu ES institūciju 2006.gada budžetu, ir ES paplašināšanās un efektīva un maksimāli lietderīga ES budžeta līdzekļu izlietošana. Nākamā gada budžets kalpo kā atskaites punkts, lemjot par nākamo finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam,” plenārsēdes laikā uzsvēra V.Dombrovskis.

Deputāts norāda, ka, pieņemot nākamā gada ES budžetu, ir pielikts punkts 2006.gada Eiropas Savienības budžetu procedūrai un esošajai finanšu perspektīvai.

“Ceru, ka šonedēļ dalībvalstu valdības ES Padomē spēs vienoties arī par ES Padomes nostāju finanšu perspektīvas jautājumā. Aicinu ES Padomi, diskutējot par šo jautājumu, ņemt vērā arī EP rezolūcijā izteikto viedokli un idejas. 2006.gada ES budžeta saskaņošanas sanāksmes laikā no ES Padomes un it īpaši no Lielbritānijas prezidentūras puses bija vērojama pārmērīga koncentrēšanās tikai uz vienu jautājumu – pēc iespējas mazāku maksājumu apropriāciju apjomu. Atliek vienīgi cerēt, ka šonedēļ ES Padomes samita laikā dalībvalstu valdības spēs ES jautājumus tvert plašākā perspektīvā, nereducējot visu uz vienu jautājumu – pēc iespējas mazāku maksājumu apropriāciju apjomu. Sevišķi spilgti šajā sakarā izcēlās Lielbritānijas prezidentūras nepieņemamais piedāvājums – rast kompromisu starp vecajām dalībvalstīm uz jauno dalībvalstu rēķina, par 10% samazinot jaunajām dalībvalstīm pieejamo ES fondu apjomu,” uzsvēra EP deputāts V.Dombrovskis.

Atgādinām, ka 2004.gada nogalē EP Budžeta komiteja deputātu Valdi Dombrovski nominēja ziņotāja amatam par 2006.gada ES budžeta sadaļu “Eiropas kopienas iestādes un struktūras”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!