• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lēmumu ierosināt Eiropas Kopienu tiesā lietu pret Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2005., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123859

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības 2006.gada budžetu

Vēl šajā numurā

16.12.2005., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lēmumu ierosināt Eiropas Kopienu tiesā lietu pret Latviju

Eiropas Komisija (EK) vakar pieņēma lēmumu ierosināt Eiropas Kopienu tiesā lietu pret Latviju, jo tā nav transponējusi Eiropas tiesību aktus par ekspluatācijas ierobežojumiem ES lidostās, kas saistīti ar troksni. Lai būtu saskaņota pieeja trokšņa samazināšanai aviācijā, ir svarīgi, ka dalībvalstis ievēro Eiropas tiesību aktus un procedūras.

“Troksnis lidostu rajonā Eiropas pilsoņiem ir īpaši svarīgs jautājums. Latvijai iespējami īsā laikā ir jāpiemēro šie tiesību akti, kas nodrošina saskaņotu trokšņa problēmu risinājumu ES lidostu tuvumā,” teica Žaks Baro, par transportu atbildīgais priekšsēdētāja vietnieks.

Direktīva (Eiropas Parlamenta un Padomes 2002. gada 26. marta Direktīva 2002/30/EK par noteikumiem un procedūrām attiecībā uz tādu ekspluatācijas ierobežojumu ieviešanu Kopienas lidostās, kas saistīti ar troksni, OV L 085, 28.3.2002.) paredz, ka visām ES dalībvalstīm ir jāpiemēro īpašas procedūras, pirms tās ievieš ekspluatācijas ierobežojumus, kas saistīti ar troksni. Tā paredz sistēmu, kas aizsargā iekšējā tirgus prasības, nodrošinot, ka lidostās, ja konstatē līdzīgas ar troksni saistītas problēmas, tiek piemēroti līdzīgi risinājumi. Jo īpaši tajā ir paredzēta saskaņota minimālajām prasībām atbilstoša lidaparāta definīcija un doti noteikumi, kas jāpiemēro, ieviešot ekspluatācijas ierobežojumus, lai izņemtu šā tipa lidmašīnas.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!