• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2005., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123592

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2005.gada 13.decembra sēdē

Vēl šajā numurā

14.12.2005., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi

Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes (VLĀAP) sanāksmē, kas 12.decembrī notika Briselē, Latvijas delegāciju vadīja Latvijas pastāvīgais pārstāvis ES, ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Eduards Stiprais.

Vispārējo lietu padomē ārlietu ministri tika iepazīstināti ar Austrijas un Somijas ES prezidentūru darba programmu 2006.gadam. Sanāksmē nenotika dziļāka diskusija par ES finanšu perspektīvu jeb ilgtermiņa budžetu no 2007. līdz 2013.gadam. Apvienotās Karalistes ārlietu ministrs Džeks Strovs informēja savus kolēģus, ka ES prezidentūra plāno nākt klajā ar jaunu piedāvājumu 14.decembrī. Kā zināms, ES ilgtermiņa budžets būs galvenais jautājums ES valstu un valdību vadītāju sanāksmē 15. un 16.decembrī Briselē.

ES paplašināšanas kontekstā ārlietu ministri plašāk apsprieda Eiropas Komisijas (EK) rekomendāciju piešķirt ES kandidātvalsts statusu bijušajai Dienvidslāvijas republikai Maķedonijai. Sanāksmes gaitā netika panākta vienprātība, tādēļ ārlietu ministri uzdeva vēstniekiem šonedēļ turpināt darbu pie šī jautājuma, lai to sagatavotu uz ES valstu un valdību vadītāju sanāksmi 15. un 16. decembrī.

Ārējo attiecību sesijā tika uzklausīts ārlietu komisāres Benitas Ferrēro-Valdneres ziņojums par paveikto Eiropas kaimiņu politikas ietvaros. ES dalībvalstu ārlietu ministri pateicās komisārei par EK efektīvo darbu Eiropas kaimiņu politikas Rīcības plānos izvirzīto uzdevumu īstenošanā.

Ārlietu ministri sanāksmē pievērsās arī ES stratēģijai Āfrikai, situācijai uz Etiopijas un Eritrejas robežas, kā arī pārrunāja aktuālo situāciju Austrumjeruzalemē.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!