• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem augstskolu uzņemšanas noteikumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2000., Nr. 384/385 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12316

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piešķīrumiem pašvaldībām

Vēl šajā numurā

31.10.2000., Nr. 384/385

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem augstskolu uzņemšanas noteikumos

Vakar, 30.oktobrī, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns parakstīja rīkojumu "Par grozījumiem Uzņemšanas noteikumos Latvijas augstskolās". Rīkojums nosaka, ka pieteikšanos studijām tajās studiju programmās, kuras tiek īstenotas uz vidējās izglītības bāzes, augstskolas ir tiesīgas sākt ne agrāk kā vienu mēnesi pēc 12.klases mācību gada beigām. Vidusskolas absolventiem mācību gads beidzas 21.jūnijā, līdz ar to augstskolas pieteikšanos minētajām studiju programmām var uzsākt ne agrāk par 21.jūliju. Iepriekšējais rīkojums noteica, ka pieteikšanos studijām augstskolas ir tiesīgas sākt ne agrāk kā vienu nedēļu pēc 12.klases mācību gada beigām. Grozījumi rīkojumā ir nepieciešami, jo skolēnu eksāmenu darbu izvērtēšanai un rezultātu apkopošanai ir nepieciešams laiks līdz jūlija vidum.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Vispārējās izglītības departaments ir sagatavojis arī oficiālu informāciju izglītības pārvalžu vadītājiem par valsts pārbaudes darbu norises laiku 2000./2001.mācību gadā.

Šajā mācību gadā pārbaudes darbu sesija, tai skaitā eksāmeni un ieskaites, 9.un 12.klasē sāksies 28.maijā, 9.klasēm sesija beigsies 14.jūnijā, bet 12.klasēm — 21.jūnijā. Līdz šim eksāmenu sesiju sāka īstenot jau no maija sākuma, kas skolās traucēja normāla mācību darba norisi pamatskolas un vidusskolas klasēs.

Par pamatizglītību (9.klases) skolēni šogad kārtos obligāti noteiktos eksāmenus matemātikā, mācībvalodā un literatūrā un eksāmenu latviešu valodā skolās ar mazākumtautību izglītības programmām.

Par vispārējo vidējo izglītību (12.klases) skolēniem jākārto pieci eksāmeni. Obligāti būs jākārto eksāmens latviešu valodā (skolēniem, kuri apgūst mazākumtautību izglītības programmas). Svešvalodā un latviešu valodā un literatūrā latviešu mācībvalodas izglītības iestādēs (domraksts). Vismaz viens no eksāmeniem (izņemot domrakstu) jākārto profilkursa līmenī. Izglītības iestādei ir tiesības noteikt trešo obligāto eksāmenu no izvēles eksāmeniem.

Skolēniem uz eksāmeniem jāpiesakās līdz decembra vidum. Skolas apkopo pieteikumus un iesniedz tos izglītības pārvaldēs, kuras pieteikumus nogādā tālāk IZM Izglītības satura un eksaminācijas centrā (ISEC).

Šogad ISEC ir sagatavojis 9 valsts eksāmenus. Klāt nākuši centralizētie eksāmeni fizikā un ķīmijā.

Ilze Āķe, IZM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!