• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra piedalīšanos EDSO ministru sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2005., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas un Dienvidkaukāza valstu ārlietu ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

07.12.2005., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra piedalīšanos EDSO ministru sanāksmē

Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks 5.decembrī savā runā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 13. Ministru padomes sanāksmē Ļubļanā (Slovēnijā) uzsvēra, ka ciešā sadarbībā ar starptautiskajām organizācijām, tai skaitā EDSO, Latvija ir sasniegusi augstus rezultātus cilvēktiesību jomā un šīs tiesības attiecas uz visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Uzrunā ministrs pauda Latvijas atbalstu EDSO reformai, lai nostiprinātu organizācijas lomu un paaugstinātu tās spēju stāties pretī 21.gadsimta izaicinājumiem.

Artis Pabriks uzsvēra, ka EDSO sasniegumi humānisma jomā ir īpaši veiksmīgi, jo sekmējuši demokrātisko vērtību nostiprināšanos, cilvēktiesību respektēšanu, kā arī brīvu un taisnīgu vēlēšanu noturēšanu.

Runā ministrs pievērsa uzmanību antisemītisma problēmai EDSO dalībvalstīs, jo pēdējā mēneša notikumi liecina, ka tā nav samazinājusies, bet gan saasinājusies, tāpēc turpmāk jāpievērš lielāka uzmanība lēmumu īstenošanai, kas tika pieņemti EDSO konferencēs Berlīnē, Parīzē, Briselē un Kordobā.

Artis Pabriks pauda Latvijas atbalstu Gruzijas un Krievijas deklarācijai par Krievijas militārpersonu izvešanu no Gruzijas teritorijas līdz 2008. gadam, vienlaikus paužot nožēlu, ka vēl nav redzams progress jautājumā par karaspēka izvešanu no Moldovas.

EDSO 13. Ministru padomes sanāksmes laikā galvenie apspriežamie temati ir EDSO reforma, reģionālie jautājumi un organizācijas trīs dimensiju līdzsvars.

Galvenie pieņemšanai sagatavotie dokumenti ir politiskā deklarācija un reģionālie paziņojumi par Kosovu, Moldovu, Gruziju un Kalnu Karabahu. Plānots pieņemt vairākus lēmumus par EDSO reformu, kā arī vairākus lēmumus humanitārajā, ekonomiskajā un politiski militārajā dimensijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!