• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Dienvidkaukāza valstu ārlietu ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2005., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122998

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Horvātijas premjerministra oficiālo vizīti Latvijā 5. un 6.decembrī

Vēl šajā numurā

07.12.2005., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Dienvidkaukāza valstu ārlietu ministru tikšanos

Vakar Ļubļanā Slovēnijā notika pirmā Baltijas un Dienvidkaukāza valstu ārlietu ministru tikšanās 3+3 formātā, lai pārrunātu reģionu divpusējo sadarbību, kā arī sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks atzina, ka Latvijas sadarbība ar Gruziju, Armēniju un Azerbaidžānu ir veiksmīga, taču tai vēl ir liels attīstības potenciāls. Svarīgs priekšnoteikums sekmīgai sadarbībai ir demokrātijas attīstība un tās nostiprināšana Dienvidkaukāza valstīs.

Baltijas valstu ārlietu ministri izteica gatavību sadarboties ar Dienvidkaukāza valstīm Eiropas Kaimiņu politikas ietvaros. Dienvidkaukāza valstu pārstāvji uzsvēra, ka no Eiropas Savienības tieši Baltijas valstu reformu pieredze varētu būt īpaši interesanta un noderīga.

Sanāksmes laikā tika nolemts, ka kādā no nākamajām Ziemeļvalstu un Baltijas valstu ārlietu ministru sanāksmēm varētu pieaicināt arī Dienvidkaukāza valstu pārstāvjus.

Tikšanās reizē piedalījās Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks, Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets, Lietuvas ārlietu ministrs Antans Vaļonis, Gruzijas ārlietu ministrs Gels Bežuašvili, Armēnijas ārlietu ministrs Vartans Oskanjans un Azerbaidžānas vēstnieks EDSO Fuads Ismailovs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!