• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Demokrātiskās izvēles forumā Ukrainā 2.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2005., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122893

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Runa pirmajā Demokrātiskas izvēles sabiedrības forumā

Vēl šajā numurā

06.12.2005., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Demokrātiskās izvēles forumā Ukrainā 2.decembrī

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piektdien, 2.decembrī, piedaloties Demokrātiskās izvēles forumā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, uzsvēra, ka tikai kopīgiem demokrātisko valstu spēkiem ir iespējams panākt Eiropas kontinenta demokrātijas un drošības stiprināšanu. Forumā, kurā pirmo reizi vienkopus piedalās Baltijas, Melnās un Kaspijas jūras valstu vadītāji, pētniecības un nevalstisko organizāciju pārstāvji, tiek meklēti veidi, kā panākt demokrātisko sistēmu stiprināšanu reģionos.

Prezidente izteica atbalstu visām valstīm, kas ir izcīnījušas brīvību un demokrātiju, un tām tautām, kas vēl tiecas, lai sasniegtu šo mērķi. Viņa atzīmēja, ka bieži vien nav viegli izšķirties par nezināmu nākotni, par pārmaiņu grūtībām, “bet šī cena ir tā vērta, mēs varam to pateikt no mūsu pašu pieredzes – ir vērts cīnīties par brīvību, ir vērts paciest grūtības, lai iedibinātu demokrātiju”.

Uzrunājot Ukrainu un Gruziju – valstis, kas nesen mierīgu revolūciju veidā ir izvēlējušās iet demokrātijas ceļu, prezidente rosināja iet uz priekšu pa reformu ceļu, neapstāties grūtību priekšā un ticēt rezultātam.“Es esmu pārliecināta – jūs to paveiksit,” sacīja V.Vīķe-Freiberga.

Latvijas prezidente uzsvēra, ka Latvija vēlas, lai ES un NATO durvis paliktu atvērtas arī tām valstīm, kas ir gatavas dot ieguldījumu šajās organizācijās un ir gatavas sasniegt dalībai izvirzītos kritērijus: “Tas ir būtiski Eiropas kontinenta kopējās drošības, demokrātiskās telpas un izaugsmes dēļ, tas ir būtiski, lai neradītu Eiropā jaunas mākslīga dalījuma līnijas.”

Prezidente atzīmēja, ka Latvija ir gatava sniegt savu reformu pieredzi citām valstīm, kas atrodas reformu ceļa sākumā. “Latvija ir piedāvājusi NATO Rīgu kā galotņu sanāksmes vietu nākamajā gadā, un NATO integrācijas pieredze ir viena no tām, ko Latvija ir gatava sniegt citiem,” teica V.Vīķe-Freiberga .“Jūs esat mūsu kaimiņi, un mums rūp jūsu dzīve, mēs vēlam jums visu to labāko,” viņa piebilda.

Pilsoniskajā forumā, kura darbā bija iesaistījušies Baltijas, Melnās un Kaspijas jūras reģiona zinātnieki un NVO pārstāvji, Latviju pārstāvēja Stratēģiskās analīzes komisijas vadītāja Žaneta Ozoliņa.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!