• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finanšu instrumentu tirgus likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2005., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122731

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Uzņēmumu reģistra likumā

Vēl šajā numurā

02.12.2005., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finanšu instrumentu tirgus likumu

Vakar valsts sekretāru sanāksmē saskaņošanai ministrijās tika izsludināts projekts par grozījumiem Finanšu instrumentu tirgus likumā. Plānotie likuma grozījumi ieviesīs Eiropas Padomes direktīvas prasības, kā arī novērsīs likuma piemērošanas gaitā konstatētās neskaidrības.

Atbilstoši likumā plānoto izmaiņu prasībām tiks palielināts informācijas apjoms, kas komercsabiedrībām, kuru akcijas ir iekļautas regulētajā tirgū, ir jāiekļauj gada pārskatā, kā arī tiks vienkāršota kārtība, kādā personas var izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu vienlaikus Latvijā un citās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Finanšu instrumentu tirgus likums regulē jautājumus, kas saistīti ar pārvedamu vērtspapīru publisku piedāvāšanu un apgrozību, ieguldījumu brokeru sabiedrību, Latvijas Centrālā depozitārija un regulēto tirgu organizētāju darbību, obligāto un brīvprātīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu izteikšanu, tirgus manipulāciju aizliegumu un citus jautājumus, kas saistīti ar finanšu instrumentu apgrozību un to emitentiem.

Grozījumi papildinās likumu ar normām atbilstoši Eiropas Padomes direktīvai par pārņemšanas piedāvājumiem. Tādējādi likumā tiks precizēta informācija, kāda jāpublisko mērķa sabiedrībai un piedāvātājam, kā arī tiks noteiktas akcionāru un mērķa sabiedrības tiesības un pienākumi akciju atpirkšanas piedāvājuma laikā. Likumā arīdzan tiks iekļauts regulējums jomā, kas saistīta ar citā valstī izteikta akciju atpirkšanas piedāvājuma prospektu atzīšanu Latvijā.

Tāpat tiks precizēti atsevišķi jautājumi, kas saistīti ar publisko piedāvājumu izteikšanu par pārvedamiem vērtspapīriem, iekšējās informācijas turētāju sarakstā iekļaujamo personu loku, termiņiem, kādos komercsabiedrībām, kuru vērtspapīri ir iekļauti regulētajā tirgū, ir jāsniedz regulētā tirgus organizētājam gada pārskati, un informāciju, kas ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem ir jāiekļauj to līgumos ar klientiem.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!