• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot atvadu vizītē Turcijas Republikas vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2005., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122586

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Runa Vēsturnieku komisijas XVI Rakstu sējuma un krājuma "Latvija un Otrā pasaules kara beigas Eiropā" atvēršanā Rīgas pils Ģerboņu zālē 2005.gada 30.novembrī:

Vēl šajā numurā

01.12.2005., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot atvadu vizītē Turcijas Republikas vēstnieci

Vakar, 30.novembrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma Turcijas Republikas vēstnieci Latvijā Sanivaru Kizildeli.

Prezidente augstu novērtēja Latvijas sadarbības veicināšanu ar Turciju vēstnieces pilnvaru termiņa laikā, atzīmējot valsts vizītes Turcijā pozitīvos rezultātus gan politiskā dialoga jomā, gan veicinot uzņēmējdarbības un pētniecības kontaktus.

Abas puses apsprieda Eiropas Savienības (ES) izvērsto diskusiju par Turcijas nākotni ES, kā arī Turcijas reformu progresa pārraudzības procesu, ko veic Eiropas Savienība. Vēstniece apstiprināja Turcijas gatavību turpināt reformas, kuras tā uzņēmusies sarunās ar Eiropas Savienību. Vēstniece ar interesi atzīmēja Latvijas prezidentes ieguldījumu diskusijās par Eiropas kontinenta nākotni.

Vēstniece izteica pārliecību par sekmīgām turpmākām attiecībām, par Latvijas sekmīgu pievienošanos Šengenas un eirozonai. V.Vīķe-Freiberga un S.Kizildeli izteica prieku, ka Turcijas vēstnieks turpmāk rezidēs Rīgā, paplašinot sadarbības kontaktus starp abām valstīm, īpaši ES kontekstā, ekonomikas un kultūras sakaros.

Tikšanās laikā tika apspriesti jautājumi par nepieciešamību Eiropas kontinenta mērogā turpināt darbu pie objektīvas vēstures izpētes, lai Eiropā neatkārtotos pagājušā gadsimta vēstures traģēdijas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!