• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finansu ministrs: - tiekoties ar Starptautiskā valūtas fonda misiju - sarunā ar Pašvaldību savienības priekšsēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2000., Nr. 380/383 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12223

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasaules bankas misijas vadība: Pie finansu ministra; Pie labklājības ministra; Pie īpašu uzdevumu ministra

Vēl šajā numurā

27.10.2000., Nr. 380/383

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrs:

— tiekoties ar Starptautiskā valūtas fonda misiju

Finansu ministrs Gundars Bērziņš vakar, 26. oktobrī, tikās ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) misiju, kas strādās mūsu valstī līdz 6. novembrim. Misijas mērķis ir analizēt pašreizējā Latvijas valdības ekonomiskās sadarbības memoranda izpildes gaitu.

Tikšanās laikā finansu ministrs un SVF misijas dalībnieki pārrunāja pašreizējo situāciju Latvijas ekonomikā un finansu jomā. Abas puses atbalstīja viedokli, ka šogad Latvijas valsts budžeta situāciju ir pasliktinājuši divi no Latvijas neatkarīgi faktori: straujais naftas cenu kāpums pasaulē un eiro kursa kritums. Šo divu pamatiemeslu dēļ Latvijai nākas samazināt šā gada akcīzes nodokļa un uzņēmumu ienākuma nodokļa prognozes. Kaut arī šogad ieņēmumi no degvielas akcīzes ir lielāki nekā pērn, tie tomēr nesasniedz gada sākumā plānoto līmeni.

Finansu ministrs uzsvēra: "Globālo faktoru negatīvo ietekmi uz budžeta ieņēmumiem apliecina arī situācija Latvijas kaimiņvalstīs. Tā , piemēram, Igaunijā ieņēmumi no degvielas akcīzes šā gada astoņos mēnešos bija tikai 35,8% no gada plāna, kas nozīmē visa gada kopējos ieņēmumus nedaudz vairāk kā 50% apjomā no prognozes. Mums ir salīdzinoši daudz labāka situācija."

Sarunas laikā ar SVF tika skarts arī jautājums par budžeta deficīta apjomu šogad. Finansu ministrs norādīja, ka deficīta samazināšanai līdz momorandā noteiktajam līmenim būtu nepieciešams valdības politisks lēmums. G.Bērziņš ir pārliecināts, ka sadarbība arī turpmāk ar SVF Latvijai ir ļoti nozīmīga, jo stiprina mūsu valsts starptautisko prestižu un veicina ekonomikas attīstību.

Kopumā SVF misijas pārstāvji Latvijas sasniegto ekonomikas attīstības progresu ir novērtējuši visai augstu, atzīstot, ka mūsu valsts attīstība salīdzinājumā ar pārējām ES kandidātvalstīm ir ļoti veiksmīga.

SVF misija Rīgā tiksies ar Finansu ministrijas, Latvijas Bankas, Centrālās statistikas pārvaldes, Vērtspapīru tirgus komisijas, Eiropas integrācijas biroja, Labklājības ministrijas, Ārlietu ministrijas, Valsts kases, Zemkopības ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Attīstības aģentūras, Ekonomikas ministrijas, Latvijas Komercbanku asociācijas, Valsts kancelejas, Rīgas Fondu biržas, Speciālo uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās sekretariāta, Speciālo uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta, Privatizācijas aģentūras, lielāko Latvijas komercbanku un vieglās rūpniecības uzņēmumu pārstāvjiem.

— sarunā ar Pašvaldību savienības priekšsēdi

Ceturtdien, 26.oktobrī, finansu ministrs Gundars Bērziņš tikās ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdi Andri Jaunsleini. Šīs tikšanās ir regulāras, jo ministrs pašvaldību viedokli uzskata par ļoti nozīmīgu.

LPS priekšsēdis informēja finansu ministru par LPS iebildumiem pret nodokļu likumu grozījumiem, kas tiek izskatīti Saeimā kopā ar 2001.gada budžeta projektu, kā arī pret pašu budžeta projektu.

LPS iebilst pret grozījumiem likumā par nekustamā īpašuma nodokli, kas skar kompensācijas pašvaldībām par neprecīzu šī nodokļa prognozi. LPS nav apmierināta arī ar atsevišķiem investīciju projektiem un pašvaldību informatizācijas projektu.

Tā kā Finansu ministrijai līdz šim ar LPS ir bijusi ļoti veiksmīga un konstruktīva sadarbība, G.Bērziņš vienojās ar A.Jaunsleini, ka nedēļu pirms 2001. gada budžeta grozījumu un iesniegto priekšlikumu izskatīšanas valdībā finansu ministrs tiksies ar LPS pārstāvjiem un apspriedīs pašvaldības satraucošos jautājumus, kā arī iespējamos to risinājuma veidus.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!