• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES valstu vēstnieku vizīti Finanšu ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2005., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121796

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mazo un vidējo uzņēmumu izaugsmes un nodarbinātības popularizēšanu

Vēl šajā numurā

22.11.2005., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES valstu vēstnieku vizīti Finanšu ministrijā

Lai sniegtu informāciju par 2006. gada Latvijas budžeta aprisēm, 17.novembrī finanšu ministrs Oskars Spurdziņš uz tikšanos bija aicinājis Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vēstniekus Latvijā.

Uzrunājot viesus, ministrs vispirms sveica vēstniekus gaidāmajos Latvijas valsts svētkos un izteica cerību, ka arī vēstnieki tos atzīmēs un piedalīsies kādā no pasākumiem par godu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai.

Solījumu ES dalībvalstu vēstniekiem sniegt informāciju par 2006.gada budžetu pēc tā apstiprināšanas O.Spurdziņš bija devis iepriekšējās tikšanās reizēs, un 17.novembrī vēstnieki tika aicināti uz tikšanos Finanšu ministrijā.

Finanšu ministrs prezentācijā par valsts budžetu vispirms sniedza detalizētu pārskatu par 2005.gada konsolidētā kopbudžeta izpildi, nodokļu ieņēmumiem, kopbudžeta fiskālo bilanci, kā arī konsolidētā budžeta ieņēmumu struktūru. Informējot par makroekonomisko rādītāju prognozēm nākamajam gadam, O. Spurdziņš uzsvēra tādus plānotos rādītājus kā iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums par 7,5% un darba samaksas pieaugums tautsaimniecībā par 10,2%. Vēstnieki uzzināja, ka 2006.gadā plānotais nodokļu ieņēmumu apjoms kopumā atbilstoši prognozēm pieaugs par 23,1%.

Savukārt valsts izdevumu daļa nākamā gada budžetā ir plānota, nepārsniedzot fiskālo deficītu 1,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta, uzsvēra O.Spurdziņš. Ministrs informēja par 2006. gada “bāzes izdevumiem” un papildu izdevumiem dažādām prioritātēm – tām kopumā plānoti 296,8 miljoni latu. Vēstniekiem tika prezentēts arī valsts pamatbudžeta un arī speciālā budžeta izdevumu plāns, bet, lai uzskatāmi parādītu budžeta struktūru, valsts konsolidētā budžeta ieņēmumu un izdevumu daļa tika salīdzināta ar iepriekšējo gadu rādītājiem.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!