• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts pārvaldes reformas padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2005., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 10.novembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

11.11.2005., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts pārvaldes reformas padomes sēdi

 

Ceturtdien, 10.novembrī, Valsts kancelejas direktores Guntas Veismanes vadībā notika kārtējā Valsts pārvaldes reformas padomes sēde. Padome diskutēja par ierēdņu motivāciju darba attiecību uzsākšanai un saglabāšanai valsts dienestā, kā arī par sociālo garantiju koncepcijas projektu.

Asociētais profesors Roberts Ķīlis iepazīstināja padomes locekļus ar savu pētījumu “Valsts civildienestā nodarbināto motivācija un sociālo garantiju ietekme uz to”. Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta Valsts reformu nodaļas vadītāja Solvita Gulbe pastāstīja par koncepcijas “Valsts dienestā (civildienestā, tiesā, prokuratūrā, Valsts kontrolē, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā) nodarbināto personu sociālo garantiju sistēma” projektu.

R.Ķīlis iepazīstināja ar pētījuma rezultātiem un norādīja uz svarīgākajiem ierēdņu motivācijas faktoriem un sociālo garantiju ietekmi uz tiem. Asociētais profesors salīdzināja aktuālākos sociālo garantiju veidus valsts pārvaldē un sabiedrībā kopumā.

Savukārt S.Gulbe pastāstīja, ka koncepcijas projekta mērķis ir izstrādāt priekšlikumus vienotai sociālo garantiju sistēmai valsts dienestā strādājošajiem, akcentējot līdzvērtīgu sociālo garantiju nodrošināšanu, kā arī – uz saskaņota normatīvā regulējuma ietvara izveidošanu.

S.Gulbe informēja, ka koncepcijas projekta izstrādes darba grupa konstatējusi sociālo garantiju atšķirības valsts dienestā sešos sociālo garantiju veidos: pabalsts bērna kopšanas gadījumā, pabalsts sakarā ar atbrīvošanu no amata, uzturdevas kompensācija, veselības apdrošināšana un apdrošināšana pret nelaimes gadījumiem, piemaksas par izdienu, kā arī izdienas pensijas.

Padomes locekļi sniedza priekšlikumus izstrādātās koncepcijas projektam, uzsverot, ka ir svarīgi izveidot vienotu sociālo garantiju sistēmu valsts pārvaldē strādājošajiem.

Padomes locekļi bija vienisprātis, ka vienota un skaidri definēta sociālo garantiju sistēma ir motivējošs elements darba attiecību sākšanai un turpināšanai valsts sektorā, īpaši jaunāka gada gājuma cilvēkiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!